İNGİLİZCE CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI 12

 

BOŞLUĞA UYGUN DÜŞEN İFADEYİ BULUNUZ.

 

155-…………, I have no option but to terminate your contract.

A)Because everything you have done has exceeded our expectations

B)Since you have ignored repeated warnings about the poor quality of your work

C)Even though you did not do very well on the last project

D)The reason why you are late for work every morning

E)Unless you attempted harder to solve your problems with the rest of the staff

 

156-Even though I wasn't really enjoying that book, …… .

A)I can recommend it without reservation

B)I'll lend It to you If you'd like to read it

C)I thought it was pointless and sentimental

D)which was about a boring woman and her job

E)It was irritating to find half the pages missing

 

157-……….., surfing can be as safe as any other sport.

A)Provided you are careful not to go out in waves too big for you

B)As going out in big waves can sometimes be hard to resist

C)Although very few people are actually killed in surfing accidents every year

D)When you forget to take the proper safety precautions

E)Because of the fun you can have doing It

 

158-……….there had been rumours about it for months.

A)When the public sees the stories about the scandal in tomorrow's papers

B)As the truth will be printed in the newspapers anyway

C)Only if everyone told the truth about what really happened

D)By the time the whole story came out in the press

E)Everybody wishes someone would tell the truth

 

159-…….., so my Dad wasn't very pleased with it.

A)I didn't enjoy the film last night as much as I'd expected

B)The neighbour's dog dug up several of our flowerbeds

C)I'm afraid my friends will be a bit noisy tonight

D)Mum cooked a marvellous dinner last night

E)My brother may have failed his final exams

 

160-When people are contemplating a big step in life. like buying a house, ……… .

A)prices have gone up rather steeply in the last year

B)they were not entirely sure that they could afford it

C)they should be sure that it Is what they really want

D)it may otherwise be very difficult to break their promise

E)and they might want a new car as well

 

161-……….., Joseph Conrad was, and still is, one of the most famous English writers.

A)Although his tales of seafaring life depicted the concerns of all people

B)Because English remained a second language to him all his life

C)Having received British citizenship after 16 years in the British merchant navy

D)As his visit to Africa provided him with the seed of his most famous story. 'Heart of Darkness'

E)In spite of being a Polish seaman who only learnt English later in life

 

162-Unless people who have had a heart attack stop smoking, …………. .

A)it's only then that they realise how bad smoking is

B)there is a good chance that they will have another one

C)they want to reduce the chances of having a second one

D)they should have given it up years before anyway

E)they can count themselves lucky that they survived It

 

163- Everyone agreed that he had been a terrible Prime Minister; ………… .

A)on the other hand, he was one of the most corrupt politicians in the country

B)however bad his term in office had been

C)nonetheless, he lost the next election by a large vote

D)moreover, he had a terrific reputation for honesty and efficiency

E)furthermore, he was so corrupt that no one trusted the government any more

 

164-Carlos hadn't even heard of baseball until he moved to the States at 15, …….. .

A)as he lived only a few miles from a professional stadium

B)and there he finally got to see the players he'd read about

C)although he grew up playing the game with his friends

D)but within a year, he was among the best players of his school

E)yet he had seen hundreds of games on his uncle's television

 

165-Considering that you have never had any formal training as a computer programmer, ……….. .

A)you show a remarkable amount of ability

B)so that you can do the job as well as anyone else in the office

C)which is the way everyone always did it until recently

D)you will have finished the course by early next year

E)you can probably recommend a suitable software for my aim

 

166-If more people had bought his first novel, ………. .

A)it hadn't been properly publicised, according to some critics

B)he gave up writing as a career and found a steady job

C)the competition from more established novelists was too keen for him

D)he might have been encouraged to continue writing

E)he keeps trying anyway in spite of his economic hardship

 

167-Rotterdam has few old buildings, ………… .

A)including the brand new bridge over the new harbour

B)because the city was nearly destroyed in World War II

C)as the city will be rebuilt in the next couple of years

D)unlike Brasilia, which was almost totally rebuilt in the 1970s

E)since Amsterdam was established in the Middle Ages

 

168-………..since he died before he could write the final chapter.

A) He always preferred the quiet of the shed in his garden

B)It was the best thing he had ever written

C)We will never know how the story ends

D)The book could have sold out as soon as it was published

E)There was nothing particularly inspiring about the technique

 

CEVAP ANAHTARI

 

155B              156E      157A      158D      159B      160C      161E      162B      163E      164D      165A      166D      167B      168C


Detaylı İngilizce Grameri, Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR