İNGİLİZCE CÜMLE TAMAMLAMA SORULARI

 

BOŞLUĞA UYGUN DÜŞEN İFADEYİ BULUNUZ.

 

183-…………, but by the time the first snow fell, she couldn't fit into any of them.

A)Janice has decided to buy an expensive leather and fur Jacket

B)Melanie bought tons of new winter clothes at the sales in May

C)Annette rented three post-office boxes for her business ventures

D)Lucy picked up a second-hand encyclopaedia at the library sale

E)Maggie's father owned three holiday houses near the ski resort

 

184-……….until people realise that public transport is much more efficient than travelling by car.

A)Traffic problems will continue to get worse

B)Nowadays commuters have to sit in traffic Jams for hours

C)In spite of all the new roads, traffic problems have not improved

D)No one could go anywhere since the traffic was barely moving

E)We're living in an age of car mania

 

185-Though I was ultimately unsuccessful, at least, I met a lot of interesting people…………. .

A)when tens or hundreds apply for a single position

B)that I didn't know unemployment was so widespread

C)which may soon leave me short of money

D)while I was looking for a job

E)were waiting for interviews as well

 

186-She decided not to have any lunch………… .

A)while sitting there, swallowing the sandwiches she'd brought from home

B)skipping meals, however, is not advised by dieticians

C)as she wanted to have a big appetite for the special dinner

D)though she was supposed to be dieting very strictly

E)when she has a lot of customers to deal with

 

187-The main reason that so many people want to emigrate to Britain is………. .

A)since the end of the British Empire

B)when they were actively recruited during the labour shortage in the 19505

C)as they sometimes encounter racism and discrimination

D)that some even left the opportunities in their own countries behind

E)to take advantage of the economic opportunities available there

 

188-While there are a number of good reasons for studying a foreign language, ………… .

A)many companies want their employees to speak a second language

B)few working people can find the time to study one properly

C)everyone should try their best to learn at least one foreign language

D)people who can't speak a second language are at a disadvantage

E)the most successful students tend to be the ones who want to communicate most

 

189-………., many people like living in London regardless of the weather.

A)Because of all the cultural activities available

B)Since it's wet and gloomy for most of the time

C)Unless they were satisfied with the standard of living there

D)Had they lived in the country for a long time

E)Rarely does one encounter a city so brimming with cultural activities

 

190-As soon as I walked into the room, ………… .

A)I could sense that they had been arguing

B)people were behaving very strangely

C)she turns around and walks back out of the door

D)for there was a certain atmosphere that was unmistakable

E)it's the special feeling I have always associated with the place

 

191-………..grew into a nation-wide campaign.

A)If only they had publicised their organisation better

B)In the absence of any real competitors

C)What started as a neighbourhood initiative

D)Even in these difficult circumstances they persevered with their project

E)Because they enlisted a professional publicity company

 

192-There is the possibility of strike action………… .

A)otherwise the workers would not have any money

B)if the management rejects the pay rise suggested by the union

C)thanks to the success of the negotiations between shareholders and the board

D)if they hadn't worked so hard during the previous month

E)ever since the management made some of the workers redundant

 

193-Once you've tried my mother's spaghetti, ………….. .

A)you'll never want to eat anyone else's

B)it's rude to eat off other people's plates

C)she has a secret recipe for tomato sauce

D)it is common around here to make your own pasta

E)I'm glad you have really loved its taste

 

194-As soon as the building work is completed, ………. .

A)the owners moved in immediately

B)the builders would have left

C)it has been more than seven months

D)they'll call in the electricians

E)the flats have been purchased

 

195-………….., but they used to be in deadly rivalry.

A)Americans and Russians bitterly disagree on several issues

B)The USA and the Soviet Union were engaged in the Cold War for decades

C)Everyone was surprised when the two former political enemies decided to negotiate

D)It's hoped that the United Nations will be able to solve some of the world's worst problems

E)The Americans and the Russians co-operate on many space projects today

 

196-Mike replaced his old Ford with a brand-new Honda, …………… .

A)even though his present one keeps breaking down all the time

B)when he inherited a large sum of money from his grandfather

C)if it breaks down again creating such an awkward situation

D)but no one believes that he can afford

E)until he finds a new job with a better salary

 

CEVAP ANAHTARI

 

183B              184A      185D      186E      187B      188D      189D      190C      191C      192B      193B      194E      195D      196C


Detaylı İngilizce Grameri, Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR