İNGİLİZCE DENEME SINAVI PRACTİCE EXAM 18

 

Find what can be said in the given case

 

75-You’ve just settled down to do some work, when one of your mother's friends arrives to see her. Although your mother is out, you offer her friend a cup of tea, which she accepts. Half an hour later, your mother’s friend is still chatting to you and shows no sign of leaving. In order to persuade her to leave so that you can go back to your work, you politely imply:

A)Well, it doesn't look as if my mother's coming home so you'd better go now.

B)Goodness! Look at the time! I'm afraid I'll have to get back to my books

C)Why don't you realise my university exams start exactly a month from today?

D)Would you like yet another cup of tea or do you have to leave immediately?

E)I'm afraid I haven't got all day to sit around and chat like some people, so goodbye.

 

76-Some foreigners who have recently arrived in your country make some critical remarks. You are offended, but you want to show better manners than they have done, so instead of reacting angrily, you merely smile and say with self-control:

A)How dare you criticise this country! I think you have very bad manners.

B)Well, I think this place is a lot better than the dump you come from.

C)You don't know what you're talking about, so you shouldn't make any comments.

D)[think you'll find us much more polite than most of your countrymen, anyway.

E)Perhaps you'll understand us a little better when you've been here a bit longer.

 

77-You are walking along your street. Some kids are playing football in the road. One of them kicks the football directly at you. Although you manage to get out of the way, you’re annoyed because this is not the first time this has happened, and so you threaten:

A)I wish you kids would go and play in the park, where it's safer.

B)We didn't use to play football in the street when I was younger.

C)Please don’t do that - that ball could really hurt someone.

D)The next time that ball comes near me, you won't see it again.

E)Be careful with that ball! I'm not a goal post, you  know.

 

78-You regularly buy biscuits from your local bakery. They are unusually excellent,  but the last ones you

bought were so stale that they were almost inedible. You don't want to make a big fuss about it, so the next time you are in the bakery, you just mention it casually, saying:

A)I'd like to make a formal complaint about the biscuits I bought here last week.

B)Last week's biscuits were absolutely disgusting. I won't be buying anything from here again.

C)Last week's biscuits weren't nearly as good as usual. Was there a problem?

D) I'd like to speak to the manager immediately about the quality of the biscuits.

E)How dare you sell such revolting biscuits here! You'll lose all your customers.

 

79-Your friend asks you to baby-sit her son, Josh. You don't want to, because he is hyperactive and very difficult to control. When you refuse her request, she asks you why you won't baby-sit for her when you happily look after your other friends' children. You reply, as tactfully as you can:

A)I'm sorry, but Josh has a very strong personality and I think he'd be too much for me.

B)Oh, of course! You don't need to ask. You can bring him round whenever you need help.

C)You must really struggle to find someone who'll look after that wild child of yours.

D)You have no right to ask me for a reason. I just don't want to, that's all I'll tell y6u.

E)He's a little monster, that's why. In fact, I think you should get some professional help.

 

80-You have a summer job working in a shop. On this occasion, you are alarmed when you see that one of the customers is white in the face and looking as if she is going to faint. Concerned for her immediate health you approach her and say gently;

A)Hello, Lady. You look absolutely terrible! I think you are probably going to get sick.

B)Excuse me, Madam. Are you feeling unwell? Would you like to sit down for a moment?

C)Good morning. Can I help you? Can you tell me what you are looking for this morning?

D)Oh gosh, someone has fainted! We'd better call an ambulance.

E)Are you alright, Madam? I hope you haven't banged your head hard!

 

81- A foreign friend has invited you over for dinner and has prepared a traditional dish for you. It looks wonderful, but upon tasting it, you discover that it's so hot from the spices he's used that you find it painful to eat. You don't want to hurt his feelings, but at the same time, you don't want to make yourself sick, nor to have the situation repeated in the future. When he asks you how the food is, you tactfully say:

A)To be completely frank, I find it practically inedible. Why do you feel the need to use so much spice?

B)Who are you trying to impress by making the food so hot? It's not very good for you, you know.

C)It's really nice, but quite a bit hotter than I'm used to. I hope you aren't offended if I don't finish.

D)Oh, it's lovely. Do you think you could bring me a couple of litres of water? I'm really thirsty.

E)Actually, l was going to ask you for the recipe so that my mother can make it for me.

 

Find the closest in meaning

 

82-He could never have made it through university without the help of government loans.

A)Generous government funding will certainly make his university education possible.

B)If he had borrowed some money from the government, he might have finished his university education.

C)He had lots of financial problems during his university education because he didn't borrow money from the government.

D)The government office he worked for gave him a scholarship during his university education.

E)The money he borrowed from the government made it possible for him to complete his university education.

 

83-Istanbul is undeniably an old city, yet when Istanbul was founded, Jerusalem was as old as Istanbul is now.

A)Since Jerusalem is a very ancient city, Istanbul doesn't really seem so o1d when you compare them.

B)Jerusalem and Istanbul are both ancient cities, and have both been around for a very long time,

C)Istanbul is indeed an ancient city; however, the city of Jerusalem is about twice as old as Istanbul is.

D)Both Istanbul and Jerusalem are rather old, and they've existed for more or less the same time.

E)It's undeniable that Jerusalem is a very ancient city, but it's only about half as old as the city of Istanbul.

 

84-They can't have been told the news, or they would have rung us immediately.

A)As they haven't called us, we can assume that they don't know what's happened.

B)They didn't have to tell them the news because they were going to ring us anyway.

C)In spite of the fact that they phoned us as soon as possible, we weren't able to give them the news.

D)They probably didn't phone us because they didn't want to tell anyone what happened.

E)The moment they called us, we knew that they hadn't heard about what had happened.

 

85-While my instinct tells me that his story is untrue, I can't say anything, as I have no proof.

A)It's so obvious that he's lying that I don't feel I need to prove it.

B)If I had known he wasn't telling the truth. I would have said so.

C)Despite evidence to the contrary, I can't really tell if his story is true.

D)Not having any evidence, I can’t disprove his story, but I feel that he is lying

E)I have facts to disprove his story, but don't know if I should reveal them.

 

86-Regardless of Bob's opinion in this matter, I think I've done the right thing.

A)I've thought about Bob's views on this issue, but I think I'll do as I want.

B)I'm sure I have acted correctly in this instance, whatever Bob may think.

C)I acted without regarding Bob's opinions, as they don't matter to anyone.

D)Until Bob told me I was wrong. I thought I was right about this issue.

E)My opinion that Bob had done the wrong thing in this case turned out to be right

87-Among domestic varieties, dogs tend to be bigger than cats, but in the wild, the opposite is true.

A)Among common house pets, cats can be just as big as dogs, while in nature, dogs are usually smaller than cats.

B)Though some dogs are smaller than cats, this is usually not the case, neither among pets, nor in the wild.

C)Dogs and cats that live with people are, on the average, rather smaller than those that live in the wild.

D)Wild dogs and cats can grow to great sizes; much larger, in fact, than either animal is likely to get as a pet.

E)Wild cats are normally larger than wild dogs, but as far as pets are concerned, cats are usually smaller.

Complete the dialogue

 

88 –Martin : ………………

Helen : It’s amazing! I’ve never had anything quite like it.

Martin : Thanks. I’m glad you think so. I know how to make it from my mother.

A)What do you think about the sweater my mum made?

B)Are you feeling any better, or are you still a bit ill?

C)Have you seen the new Hitchcock film? What's it like?

D)How's the apple-cinnamon cake? Do you like it?

E)What's your new Spanish course like? Is it going alright?

 

89-Paul: Would you mind closing the windows? It's a bit cold in here.

Mary: ………………..

Paul: In that case, I guess I’d better move to a different seat.

A)Sure, no problem. Do you know how these windows work?

B)If you insist. It doesn't really make any difference to me.

C)I don't think so. Why don't you take your jacket off?

D)I'm sorry, but it's broken. I've already tried to do so myself.

E)No, I wouldn't. I'll take care of it right away. Just a minute, please.

 

90-Mike: Have you heard the news? My sister's just had a little girl!

Greg: …………………

Mike: They've decided on Glenda, which is my mother's name.

A)That's fantastic! Do you know what she's going to be called?

B)Congratulations! Has anyone in the family seen the baby yet?

C)Who'll look after the baby when your sister goes back to work?

D)That's wonderful news. She's their second daughter, isn't she?

E)How marvellous! Your mother must be absolutely thrilled.

 

91-Kim : ……………………..

Kay: Well, I don't think there's enough room for all of it.

Kim: As usual, you cooked enough for an entire army, and now some of it has to be thrown away.

A)Were you expecting more people to come to the party?

B)Do you think we can fit the leftover food into the fridge?

C)Do you think we've made enough snacks for tonight?

D)I'm worried I won't finish the cooking in time for the party.

E')Would you mind if I did the washing-up tomorrow morning?

 

92- Susan: I can't start my car again this morning. I don't know what to do.

Karen: …………………..

Susan: That's a good idea. Do you think he'd mind?

A)Have you tried asking the man next door to help you?

B)If I were you, I'd replace that old wreck immediately.

C) The best thing to do is ask someone to repair it for you.

D)Why don't you ask one of my brothers to help you?

E)You should take it down to the garage on the comer.

 

93- Rachel: Someone called for you while you were out.

Theresa: Did they leave a message?

Rachel: …………………..

Theresa: That must be my friend Steven from New York. He said he'd be in town this week.

A)Yes, it was your Australian friend Steven. He said he's like to meet you for lunch.

B)No, I was in the shower, so I couldn't get to the phone before it stopped ringing.

C)Yes, but I didn't get the name. She said she went to university with you in the States.

D)No, and he wouldn't leave his name either. He had an American accent, though.

E)I don't know. I didn't speak to her. You should ask Krissie. She answered the phone.

 

94- Kelly: What time do you finish working this evening?

Scott:    ………………..

Kelly: Well, we're having a farewell party for Sue and I was wondering if you'd like to come.

Scott: In that case, I’ll make sure I get done early. When and where is it?

A)I'm not working today. My boss has given me the day off.

B)Actually, I'm going to a three-day conference in Liverpool this morning.

C)I'm not sure. It depends on what time the director of our Belgium branch decides to end the meeting.

D)At 5.00. Then I'm going to a party because my friend Joe's leaving.

E)Oh, I could be there all night as I want to finish my proposal.

Find the odd sentence

95-(I)The Dutch have always been great seafarers - perhaps in part due to the unfavourable geography of the country itself. (II) Crowded into a small corner of Europe, most of Holland is naturally low, marshy land. (III) Land has been reclaimed from the sea through the use of dikes, types of dams, and has been transformed into fertile farm land. (IV) They have made up for this handicap not only by reclaiming land from the sea, but also by exploration and development abroad. (V) This brought great wealth to the country in the 1.7th century, the Golden Age of Holland, when the Dutch commanded the seas.

A)l  B)II  C)III D)IV E)V

 

96-(I)My favourite moment of the day comes before the sun is up, but conditions have to be right for it. (II)I usually wake up long after the sun has risen when my alarm goes off.  (III) The weather has to be clear, and the lights lit in my room, and. the sky outside still dark. (IV) Then I switch the lights off. (V) If I've timed it right, the sky will suddenly change to something else - a deep, transparent blue.

A)I  B)II  C)III  D)IV  E)V

 

97-(I) Hypnotism is a psychological method of inducing sleep or a suggestive state of mind achieved by getting the subject to concentrate on one object or idea. (II) Many people regard this practice with scepticism or fear. (III) However, there is nothing strange or abnormal about hypnotism. (IV) An early practitioner of hypnotism was Dr Franz Mesmer, from whom the term 'mesmerism' is derived. (V) For one thing, it cannot be imposed upon unwilling subjects and it can be a very effective treatment for certain nervous disorders.

A)I   B)II   C)III D)IV   E)V

 

98-(I) The Industrial Revolution started in Britain in the eighteenth century, due to the development of steam power and the invention of certain machines. (II) Watt, Arkwright and Hargreaves were all important inventors in this period. (III) These innovations, coupled with the ability of British traders to create new markets abroad, turned Britain from an agricultural society to a predominantly industrialised one. (IV) However, although material prosperity increased, it was not evenly distributed among the citizens. (V) As a result, there was much hardship in the new industrial towns, which led to the creation of new political and labour movements.

A)I  B)II  C)III D)IV  E)V

 

99-(I) Feminism, the movement for equal legal and social status for women, arose in response to the hardships that women had suffered over the centuries. (II) Apart from the short-lived gains of the French revolution, women, well into the 1800s, had little or no right to hold property, to exercise authority over children or to vote. (III') The rise of democracy helped encourage women to fight for these rights. (IV) However, although many gains in legal, political and educational rights have been made, full social equality still has to be won. (V) As a result, today more women exercise political power in governments the world over.

A)I  B)11  C)III D)IV  E)V

 

100-(I)Betsy Ross, one of a family of flagmakers, who lived from 1752 until 1836, has become very famous for something it is unlikely she did. (II) Her house in Pennsylvania is visited every year by thousands of American children who are brought there on educational trips. (III) The reason for this is that she is reputed to have both designed and made the first United States national flag. (IV) Today's flag has thirteen stripes and fifty stars, although the original one had thirteen of each - one for each state at that time. (V) However, it is almost certain the former claim is untrue and there is little evidence for the latter.

A)I     B)II          C')III        D)IV         E)V

 

Cevap Anahtarı:

 

75.B

76.E 77.D       78.0        79.A        80.B

81.C                82.E       83.C       84.A        85.D

86.B 87.E       88.D       89.D       90.A

91.B 92.A        93.D       94.E       95.C

96.B 97.A        98.B       99.E       100.D


Detaylı İngilizce Grameri, Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR