İNGİLİZCE DENEME SINAVI PRACTİCE EXAM 2

 

31-……….., whereas he is very like his brother.

A)Pete doesn't look like his sister at all

B)John really doesn't like his cousin

C)Jane likes both Graham and Nicholas

D)Bob can't stand living in a big city

E)Robin really loves his little sister

 

32-Although Egypt was once thought to be the home of the world's oldest civilisation, ……….. .

A)archaeologists now believe that there were even more ancient ones in India

B)Cleopatra is probably the best known queen in history

C)it was based on the yearly flooding of the Nile

D)this is why they make a lot of money from the tourist trade now

E)with so many dynasties spanning a period of several thousand years

 

33-…………, even after we had stayed up all night working on it.

A)In the end everything was ready and the boss was really pleased

B)We could have watched the film on TV last night if it had been working

C)In the morning we were disheartened to see how much work remained to be done

D)We found that the project only got its funding through last Friday

E)There were no more problems with any of the machinery

 

34-Despite the high cost of living, ……………… .

A)salaries are fairly high these days

B)people seem to live quite well

C)prices will have been quite reasonable

D)inflation just keeps going up

E)everybody wants to find a well-paid job

 

Find the Turkish translation of the given

 

35-If it continues snowing as heavily as it is now, the road to town may be blocked by tomorrow morning.

A)Kar şu anda olduğu gibi yoğun yağmaya devam ederse, yarın sabaha kadar kasabaya giden yol kapanabilir.

B)Eğer kar bu hızla yağmaya devam ederse, yarin sabah kasabaya giden yolun kapalı olacağı kesin gibi görünüyor.

C)Kar şu anda o kadar yoğun yağıyor ki böyle giderse, yarın sabaha kadar kasaba yolu kapanır.

D)Karın şu anki yoğunluğuna bakarak, yarın sabah kasaba yolunun kapalı olacağına kesin gözüyle bakıyorum.

E)Kar yarın sabah da şu anki, yoğunluğuyla yağmaya devam ederse, kasaba yolunu kapatabilir.

 

38 It is not fair at all to pay women less than men for doing the same job.

A)Erkeklerle ayni işi yapan kadınlara daha az para ödenmesi esitsizliğin göstergesidir.

B)Kadınlar erkeklerle aynı işi yapıyorlar, ama hiç de adil olmayan bir şekilde, daha düşük ücret alıyorlar.

C)Erkeklerle aynı işi yaptıkları halde kadınların daha düşük ücret almasi çok büyük bir haksızlıktır.

D)Kadınlara, aynı işi yapan erkelderden daha az para ödenmesi hiç de adil değil.

E)Haksızlık yapılmaması için aynı işi yapan erkek ve kadın eşit ücret almalıdır.

 

37-Experts argue that not only does noise lead to a loss of hearing, it also reduces one's efficiency at work.

A)Gürültünün işitme kaybına ya da işte verimliliğin düşmesine neden olup olmadığı uzmanlar arasında bir tartışma konusudur .

B)Uzmanlar, gürültünün işitme kaybı ya da kişinin işteki verimi üzerinde ne gibi etkisi olduğu konusunu tartışıyorlar.

C)Uzmanlara göre, sadece işitme kaybı değil. işte verimliliğin düşmesi de gürültünün birey üzerindeki olumsuz etkilerindendir.

D)Uzmanlar, işitme kaybnın önde gelen nedenlerinden biri olan gürültünün. kişinin işteki verimini de düşürdüğünü ifade ediyorlar.

E)Uzmanlar, gürültünün sadece işitme kaybına yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda kişinin işteki verimini de azalttığını savunuyorlar.

 

38-Psychologists attribute the increase in the suicide rate in recent years to the hard economic conditions.

A)Psikologlar, son yillarda iyice ağırlaşan ekonomik koşulları intihar oranındaki artışın nedeni olarak görüyorlar.

B)Psikologlara göre, son yıllarda intihar oranındaki artışın nedeni ağır ekonomik koşullardir.

C)Psikologlar, son yillarda intihar oranındaki artışın ağır ekonomik koşullara bağlıyorlar.

D)Psikologlar, son yıllarda ekonomik koşulların ağırlaşmasıyla birlikte, intihar oranının arttığını savunuyorlar.

E)Psikologlar, giderek ağırlaşan ekonomik koşulların son yıllarda intihar oranını arttığını ileri sürüyorlar.

 

39-An extensive survey revealed that 95 percent of the respondents like watching films containing violence.

A)Yapilan bir araştırma, şiddet içeren filmlerin katılımcıların yüzde 95'i tarafindan beğenilerek izlendiğini ortaya çıkarmıştır.

B)Geniş kapsamlı bir araştırma, katılanlarin yüzde 95'inin şiddet içeren filmleri izlemekten hoşlandığını göstermistir.

C)Araştırmaya katılanların yüzde 95'inin siddet filmlerini beğeniyle izliyor olmasi bekenmedik bir sonuctu.

D)Geniş kapsamh bir ankete göre, televizyon izleyicisinin yüzde 95'i siddet içeren filinlerden hoşlanıyor.

E)Ankete katilanlarin ynzde 95'i şiddet içeren filmleri izlemekten hoşlandıklarını belirttiler.

 

40-If you ask me, you should think twice before accepting the job they offered.

A)Bana sorarsan, teklif ettikleri işi kabul etmeden önce bir kez daha düşünmelisin.

B)Yerinde olsaydım, teteklif ettikleri işi kabul etmeden önce bir kez daha düşünürdüm.

C)Bence, iyice düşünmeden teklif edilen işi kabul etmemelisin

D)Keşke işi1 kabul etmeden önce benim de fikrimi sormayi akıl etseydin.

E)Benim fikrimi sorarsan, teklif edilen işi kabul etmeden önce bir kez daha iyice düşün.

 

41-We've purchased the house but won't be able to move in until the tenants leave.

A)Eğer kiracılar çıkmazsa, satın aldığımız eve yerlesemeyeceğiz.

B)Satın aldığımız eve taşınmamız ancak kiracılar çıktığı zaman mümkün olacak.

C)Evi satın aldık ama kiracılar çıkıncaya kadar taşınamayacağız.

D)Satın aldığımız eve, kiracılar henüz çıkmadığı için yerleşemiyoruz.

E)Evi satın aldığımız halde, kiracılar çıkmadığı için hala taşınamadık.

 

42-The success of early social experiences, which determine the child's attitude towards people, depends on the family structure.

A)Aile içindeki ilk toplumsal deneyimlerin başarısı çocuğun insanlara karşi tutumunu belirleyen bir etkendir.

B)Çocuğun insanlarla başarılı ilişkiler kurabilmesi aile içindeki ilk toplumsal deneyimlere bağlıdır.

C)Çocuğun insan ilişkilerinde başarılı olmasını aile içinde yasanan ilk toplumsal deneyimler belirler.

D)Çocuğun insanlara karşi tutumunu belirleyen ilk toplumsal deneyimlerin başarısı aile yapısına bağlıdır.

E)Çocuğun insanlara karşi tutumunu belirleyen ilk toplumsal deneyimler aile yapısı içinde gerçekleşir.

 

Read the passages and answer the questions

 

The Normans originally came from Scandinavia and were of Viking descent. During the tenth century they invaded and conquered the northern part of France, which is still called Normandy. In the next century, under William the Conqueror, they invaded and subdued England. This event brought about the end of Saxon England and saw the start of a new era of English history, with new forms of architecture and a new form of social and political order called the feudal system. It is interesting to note that while William was conquering England, other Norman chiefs sailed down the coast of France and Spain, entered the Mediterranean Sea and conquered Sicily and some parts of southern Italy. Norman knights from France and Italy also played a leading role in the Crusades.

43-It can be determined from the passage that……………… .

A)for centuries, there was a war between the Normans and Vikings

B)before coming to France, the Normans were peaceful people

C)the Normans conquered France with the help of the people living in Normandy

D)England was conquered by William in the eleventh century

E) the Normans escaped from Scandinavia due to the oppression of the Vikings

 

44-In addition to changing the government of England, the Normans…………… .

A)incorporated many Saxon words into their language

B)brought an end to the English feudal system

C)altered the way the English constructed buildings

D)forced the Saxons to help them invade Sicily and Italy

E)ordered the re-writing of English history books

 

45-From the passage, we understand that…………… .

A)the Sicilians and Italians welcomed the Norman conquerors

B)the Normans were involved in conflicts in many places

C)the Crusades were lost largely because of the Normans

D)the French and Italians are essentially the same people

E)the Norman chiefs had soldiers of many nationalities

 

46-Each year, about 7.000 people in the United States are bitten by poisonous snakes. Fewer than a dozen of these persons die, but many are left with disability of a limb and scarring at the site of the bite. Persons at greatest risk are those who handle snakes for purposes of entertainment, religion or science. Outside the high-risk group, hunters, farmers and fishermen are the most likely to be bitten. The best way to tell the difference between a poisonous and a non-poisonous bite is to identify the snake. A non-poisonous bite doesn't usually cause much pain or swelling, though the wound may bleed freely. When there is any doubt as to whether the snake is venomous, presume that the bite was poisonous and take precautions.

According to the passage, the people who have the highest chance of being bitten by a snake are those who ………. .

A)hunt animals for sport or who deal with farming

B)try to catch snakes and put them in captivity

C)are unable to distinguish between different snakes

D)work directly with snakes or worship using them

E)are very religious and don't think they'll be bitten

 

47-The passage informs us that in the USA ……….. .

A)fewer than twelve people die of snakebites annually, although many people are bitten

B)people who have been bitten by snakes get rid of its effects

C)completely in the long term only twelve percent of those who have been bitten by snakes lose their lives

D)farmers and fishermen are more likely to be bitten by snakes than entertainers using snakes

B)many people bitten by snakes are too afraid to revisit the place where it happened

 

48-The author suggests that if you have been bitten, and haven't managed to identify the snake, …………. .

A)you shouldn't panic but should wait to see whether the bitten area will swell or not

B)you should make the wound bleed in order to remove any poison

C)you can assume you're not at risk if the bite doesn't hurt a lot

D)it is doubtful that the snake that bit you was venomous

E)you should be treated as if the snake was poisonous

 

The word 'politics' comes from the Latin politia, meaning 'policy', and politics is generally defined as the science or art of government. Politics has played ah increasing part in human affairs since men and women first organised themselves into societies, and most of history is an account of politics in one form or another. There were brief periods, of relatively free or representative government during the Greek and Roman eras. But until the seventeenth century, politics was mostly the concern of powerful monarchs or other people in positions of high authority, such as church leaders. The rise of political parties during the seventeenth and eighteenth centuries introduced the concept of government by consent rather than by force.

49-In the writer's opinion, politics………….. .

A)has always been dominated by monarchs or religious leaders

B)has had little effect on ordinary people since the beginning of history

C)is really what a great deal of history is about

D)has always been a very expensive business

E)is a much more interesting subject than history

 

50-Obviously, during the Greek and Roman eras, there were short periods…………. .

A)when the government members represented the people

B)when people didn't have to give taxes to the government

C)which were completely free from any kind of politics

D)when government members all came from the same, royal family

E)when there was absolutely no government whatsoever

 

51-It is clear from the passage that in the 17th century………….. .

A)government and politics were always in the hands of kings

B)there was a change in that governments started to rule by force

C)church leaders began to govern countries instead of kings

D)the state of politics was a cause of great concern to most leaders

E)a radical change in the concept of government began to take place

 

Rubber trees are tapped - that is, cuts are made in the bark so that the latex, a milk-like Juice, containing about 30-40% rubber, can be obtained. The latex is then processed by exposing it to heat and wood smoke, or by mechanical means, so as to separate the rubber from the 'water, mineral salts, sugars, resins and protein matters. The rubber obtained in this way is known as, 'crude' - latex is extensively used in industry for making foam rubber, products. footwear, dolls etc. Untreated crude rubber is naturally soft and lacks the required strength for making into manufactured articles. To improve its strength and usefulness, it is vulcanised, or heated with sulphur, and the proportion of sulphur used determines the hardness and elasticity of, the rubber.

52-From its description, we can say that latex………… .

A)is a hard substance similar to rubber

B)must be a fairly thin, white liquid

C)is almost entirely pure rubber

D)is a by-product of rubber

E)is less useful than crude rubber

 

53-It~s stated in the passage that untreated crude rubber is not used in industry, because…….. .

A)its content of sulphur carries a nasty odour

B)its milky colour is undesirable

C)it lacks any kind of elasticity

D)it's neither hard nor strong enough

E)it contains far too many impurities

 

54-In the process of vulcanisation, the principle is, that………… .

A)the heat applied to the mixture should be high enough for rapid evaporation

B)the sulphur contained in the rubber should be extracted as much as possible

C)how hard or flexible the rubber becomes depends, on its sulphur content

D)the more sulphur is used, the harder and the more elastic the rubber becomes

E)the tubber can be separated from water by being heated at high temperatures

 

The origins of a written literature can be found in most of the civilisations of the ancient world; in India. China and among the Jewish people, whose great work of literature is the Old Testament of the Bible. However, it is the Greeks whose literature is taken to represent the start of Western literature. Their greatest single contribution was drama, a form of literature that has continued undiminished to the present day. Other literary forms that developed from the time of the ancient Greeks and Romans onward have been poetry in its many different styles and forms, the essay, biography and autobiography, and the novel. Other types of written work from these periods, dealing with such matters as history, philosophy, politics, religion, science and criticism may also be classified as literature from the point of view of style.

55- We understand from the passage that………. .

A)the Greeks were not alone as writers of early literature

B)The Romans greatly influenced the Greek playwrights

C)Jews wrote the Bible in places like India and China

D)the Jews are responsible for the start of religious writing

E)all ancient civilisations had their own characteristic literature

 

56-It is clear from the passage that………….. .

A)the best drama ever written was that of the Greeks

B)drama is only one of many forms of literature

C)drama has become increasingly better through the ages

D)of all Greek literature, only drama remains today

E)Greek and Roman drama contains lots of poetry

 

57- This passage suggests that written history, philosophy and science………….. .

A)generally appear to have much more style than other literature

B)are quite unrelated to what most scholars usually call literature

C)can be considered literature because of the way they were written

D)are much more important than forms stich as drama and poetry

E)frequently receive large amounts of criticism by literary people

 

Our tour group of forty people made the train Journey from Hong Kong to Guangzhou on Christmas Day, 1979. We were taken to the thirty-three storey White Cloud Hotel. Even though it was only two years old, the rooms and furnishings already seemed frayed and old. Tips were not allowed and the hotel staff appeared rude. Breakfast was served promptly at seven forty-five. Forty fried eggs appeared on forty plates laid out at four separate tables, ten to a table. Most of our group were still asleep in their beds while their eggs awaited them. Metal teapots were banged on to the tables, together with eighty pieces of toast, twenty per table. At nine sharp, breakfast was over. Eggs, tea and toast were taken away by waitresses within five minutes. This was our introduction to life in Communist China.

58-The author makes it clear that the white Cloud Hotel……….. .

A)was really quite a small hotel

B)was modern but lull of antiques

C)had thirty three rooms in total

D)had rather unfriendly staff

E)was close to a train station

 

59- It's implied in the passage that breakfast at the White Cloud Hotel……….. .

A)was served from seven to seven forty-five

B)was delivered by room service to some guests

C)could be selected from a wide-ranging menu

D)was generous and delicious. with fast service

E)was served whether guests wanted it or not

 

60-We can conclude from the author's statements that her overall impression of the hotel was that………….

A)it was generally efficient and well-run

B)it was extremely' luxurious and relaxing

C)the service was slow and inefficient

D)it was shabby and totally impersonal

E)the catering at the hotel was superb

 

Cevap Anahtarı:

 

3l .A  32.A        33.C       34.B       35.A        36.D       37.E       38.C       39.B       40.A

41.C 42.D       43.D       44.C       45.B

46.D 47.A        48.E       49.C       50.A

51.E 52.B       53.D       54.C       55.A        56.B       57.C       58.D       59.E       60.D


Detaylı İngilizce Grameri, Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR