İNGİLİZCE DENEME SINAVI PRACTİCE EXAM 8

Complete the dialogue

 

88-Roger: There is a new play on that's supposed to be really good. Would you like to see it?

Anne : ………………

Roger: I guess our tastes are really different. Maybe we’d better just forget it. Maybe that would be best.

A)You know I hate football. I don't know why you bother to ask.

B)I've been looking forward to seeing it since I read about it. I thought you'd never ask.

C)Not this weekend. I've got exams all next week. Maybe after that.

D)I don't much like live theatre. I'd prefer a disco or even an amusement arcade.

E)I've read the book and seen the film. They were really good.

 

89-Dawn: Why don’t you come sailing with us next weekend?

Elaine: I've never been sailing before. Isn't there a lot you have to know?

Dawn: …………………..

Elaine: Maybe I will try it then. It's something I've always wanted to do.

A)That's right. It can be really dangerous for beginners.

B)It's not so dangerous if you start on small waves and learn to stand up on the surf board gradually.

C)I'm sorry. I thought you had done lots of sailing. Maybe you shouldn't come after all.

D)It is more interesting if you can identify the different kinds of coral and fish.

E)Not if the others are experienced. We can give you something easy to do, then teach you bit by bit.

 

90-Bobby: Dad, can I have an ice-cream?

Frank: Not now. you'll spoil your appetite for dinner.

Bobby: …………………………

Frank:             Ask me again then and we'll see.

A)You're so mean! You never let me have what I want.

B)That's what you always say.

C)But I promise I'll eat properly even if I do have an ice-cream.

D)That's OK. I didn't really want an ice-cream anyway.

E)How about after dinner?

 

91- Kevin: Hi Mick. If you need work, we've got a roofing job coming up next week.

Mick : In the middle of winter? Are you crazy?

Kevin:…………… .

Mick: Okay then. I’ll accept it. When shall I start?

A)Yes, you may be right as it's been below freeing this week.

B)In fact, it is a silly time .I think I'll refuse the job.

C)Work is scarce right now. Take it or leave it.

D)I'll take that as a refusal ? Am I right?

E)Well. then I'll call you when I've heard from the owner next week.

 

92 Jeremy: Hello Phil. How are your wife and children?

Phil: ……………………..

Jeremy:          Oh, it's like an epidemic these days. If there's anything we can do to help, just let us know.

A)My wife went to visit her parents last week and took the kids with her.

B)They've all been down with the flu, so it's been really difficult to cope.

C)My wife's brother died last week, so she's gone home for the funeral.

D)They're fine, but my wife's new job keeps her so busy that I have to do most of the housework.

E)My son has just been expelled from school, but my daughter's at the top of her class.

 

93-Sheila: I’ve got next week off, and I don't know what to do.

Patricia: The weather is so nice this time of year. Why don't you go to the seaside?

Sheila: ……………….

Patricia: Don't be silly. Just go. I’m sure you can find somewhere to stay.

A)We've thought of that, but it might be crowded, and we haven't made any reservations.

B)But it is so far. We'd have to spend half the week driving back and forth.

C)I don't know. I'm not that fond of camping isolated from people.

D)Oh, I can't swim, and James just gets bored lying in the sun.

E)The last time we went to the seaside, we camped out and had a lovely time.

 

94-Peter: We'll never get this work finished unless we hurry.

Paul: And if we don't finish, the boss will go mad.

Peter : ………………………

Paul: Yes, we shouldn't miss a minute.

A)I think it's time we had a cup of tea, then.

B)Well, is there a good mental hospital in town if he goes mad?

C)Why don't we move on to something else that is more important?

D)Let's go home and worry about it tomorrow.

E)Then we'd better stop talking and start working.

Find the odd sentence

 

95-(I)The man credited with developing the first vaccine to fight against the crippling disease polio is the American doctor Jonas Salk. (II) He and his co-workers first tested a polio vaccine against an inactive polio virus in 1952. (III) In 1954, field tests were conducted on a large scale. (IV) Consequently, a number of once deadly diseases have been conquered since the introduction of vaccination. (V) In the end, Salk's vaccine proved the best, and was used without further problems.

A)I  B)II  C)III D)IV E)V

 

96-(I)A frog which lives deep in the Amazon rain forest secretes a mucus used by Indians, who believe that it makes them better hunters. (II) Early findings illustrate that hunting is one of the oldest and most traditional activities known to man. (III) When a hunter wishes to use this "frog magic", another man burns the hunter's skin with a hot twig, mixes saliva with the mucus, and applies it to the burn. (IV) After this, the hunter becomes violently ill, then falls into an agitated sleep, only to wake up the next day eager to hunt. (V) Scientists are interested in this ancient custom as they believe that the mucus may contain a substance able to help treat some brain diseases.

A)I B)II C)III D)IV E)V

 

97-(I)Walia Ibex roam the steep slopes of Ethiopia's rugged mountains. (II) Legends trace their ancestry to the Near East, the species having migrated to the African continent thousands of years ago. (III) Therefore, most of the people of Ethiopia migrated to Africa from Southern Arabia over a thousand years ago. (IV) Today, a small population survives perilously on a mountain range surrounded by villages. (V) Despite protection within this area, which is a national park, agricultural intrusion and illegal hunting continue to threaten the Walia Ibex:

A)I  B)II  C)III D)IV E)V

 

98-(I) Deep in rural Dorset, on the edge of the Blackmoor Vale, stands Bulbarrow Hill. (II) Under its old name of Wessex, Dorset forms the setting of most writings of Thomas Hardy, a great Victorian era novelist. (III) It is a long walk to the top, but worth it, particularly on a sunny May morning when the English countryside takes on the sumptuous colours and vivid clarity of spring. (IV) From the summit, the whole of Britain seems to unfold before you as nothing but soft hills and small fields stretch away to a distant horizon, (V) It is a scene of rare beauty, and it is getting rarer.

A)I  B)II  C)III  D)IV  E)V

 

99-(I)Offshore areas considered part of South America include Easter Island, the Falkland Islands, the Galapagos Islands, and Tierra del Fuego. (II) In 1965, the English scientist Sir Edward Bullard used a computer to test the fit of Africa to South America. (III) He found that at a depth of 2000 metres, the fit was very close indeed. (IV) This is not the only evidence to suggest that Africa was once joined to South America. (V) For example, there is also a belt of ancient rocks along the coast of Brazil, which corresponds with the rocks across the South Atlantic in West Africa.

A)I  B)II  C)III D)IV  E)V

 

100-(I)No one really knows how many stars there are in the universe, but astronomers calculate that there must be about 100,000 million of them in our own galaxy. (II) In the universe as a whole, there may be as many as 10,000 million galaxies. (III) On this gigantic scale, the Earth is about as significant as a single grain of sand. (IV) Of course, no one really knows how many grains of sand there may be on a single beach. (V) This illustrates just how immense is the task of exploring even the merest fraction of outer space.

A)I  B)II  C)III  D)IV  E)V

 

Cevap Anahtarı:

 

88.D 89.E       90.E

91.C 92.B       93.A        94.E       95.D       96.B       97.C       98.B       99.A        100.D


Detaylı İngilizce Grameri, Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
ÜCRETSİZ KPSS VİDEO DERSLER, TESTLER BURADA TIKLAYINIZ


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR