ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI 19

 

381. Aşağıdaki gelişmiş ülkelerden hangisi aynı zamanda petrol ihracatçısıdır?

A) Finlandiya                B) İngiltere            C) Almanya

D) İtalya                        E) Fransa

 

382. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde uygulanan tarım yöntemleri diğerlerinden farklıdır?

A) Kazakistan              B) Hindistan         C) Hollanda

D) Meksika                                  E) Şili

 

383.Buzul aşındırması sonucu  oluşan  fiyort tipi kıyılar aşağıdaki ülkelerden hangisinde kesinlikle görülmez?

A) Norveç                      B) İngiltere            C) Şili

D) G. Afrika                  E) İzlanda

 

384. Aşağıdakilerden hangisi Yunanistan’a ait özelliklerinden değildir?

A) Nüfus yoğunluğu çok fazladır

B) Ülkenin büyük bir bölümü dağlıktır.

C) Turizm gelirleri yüksektir

D) Büyük bir bölümünde Akdeniz iklimi etkilidir.

E) Turunçgiller ve zeytin üretimi fazladır.

 

385. Aşağıdakilerden hangisi eski  Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan

ülkelerden biri değildir?

A) Letonya                    B) Gürcistan         C) Kazakistan

D) Tacikistan               E) Moğolistan

 

386.

- İber yarımadası üzerinde yer alır

- Gelirinin önemli bir kısmını turizmden elde eder.

- AB üyesidir.

Yukarıda özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) İsveç                         B) Danimarka      C) Yunanistan

D) İspanya                   E) İtalya

 

387.  Aşağıdaki ülkelerden hangisinin ekonomisinde en büyük payı hammadde ihracatından elde edilen

gelirler oluşturmaktadır?

A) Fransa                     B) Japonya           C) Kanada

D) Almanya                  E) Kuveyt

 

388. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde buzul oluşumlu göller yaygın olarak görülür?

A) Meksika                   B) Finlandiya        C) Mısır

D) Almanya                  E) İtalya

 

389. Aşağıdaki ülkelerden hangisinin Karadeniz’e kıyısı yoktur?

A) Gürcistan                 B) Romanya         C) Ukrayna

D) Azerbaycan             E) Bulgaristan

 

390.

- Muson iklimi görülür.

- Bir yarımada ülkesidir.

- Nüfusun en yoğun olduğu ülkedir.

- Dünyada en fazla sığır yetişen ülkedir.

Yukarıda özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çin                            B) Meksika           C) Fransa

D) Hindistan                E) Almanya

 

 

391. Aşağıdaki yarımadalardan hangisi Avrupa Kıtası’nda yer almaz?

A) Apenin                      B) İber                   C) Malakka

D) İkandinavya            E) Balkan

 

392. - Akdeniz iklimi görülür.

- Afrika’nın güneyinde yer alır.

- Krom üretiminde Dünya birincisidir.

- Altın ve elmas üretimi önemlidir.

Yukarıda bazı özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mozambik                B) Libya                 C)Cezayir

D) Tunus                      E) G.Afrika Cumhuriyeti

 

393. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde hem haliç hem de delta oluşumu görülür?

A) Türkiye                     B) Mısır                  C) Fransa

D) Yunanistan             E) Azerbaycan

 


394.
Aşağıdaki ülkelerden hangisi Akdeniz’e kıyısı bulunan bir yarımada  ülkesi değildir?

A) İspanya                    B) İtalya                 C) Yunanistan

D) Türkiye                     E) Malta

 

395. Aşağıda yapılan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) İsveç         – Orman zenginliği fazladır.

B) Norveç – Fiyordlu kıyı tipi görülür.

C) Hollanda – Nüfus yoğunluğu azdır.

D) ABD -  Yer altı kaynakları zengindir.

E) Hırvatistan – Dalmaçya kıyı tipi görülür.

 

396.

- İklim çeşitliliği fazladır.

- Nüfus sayısı en fazladır.

- Yerkabuğunun oynak alanlarındadır.

- Kalay, Çay, hurma üretiminde 1.dir.

Yukarıda özellikleri  verilen kıta aşağıdakilerden hangisidir?

A) Avrupa                      B) Afrika                C) K. Amerika

D) Asya                         E) Avustralya

 

397.

- Zengin yer altı kaynaklarına sahiptir.

- Avrupa’da hidroelektrik  bakımından 1. sıradadır.

- Buzulların etkisiyle oluşmuş kıyı tipleri yaygındır.

Yukarıda özellikleri  verilen Kuzey Avrupa ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Danimarka              B)Finlandiya         C) Norveç

D) Hollanda                 E) Almanya

 

398.  “Nil nehri Sudan ve Mısır çöllerinden geçerek Akdeniz’e ulaşmaktadır.”

- Aşağıdakilerden hangisi  Nil nehrinin bu çöl bölgelerini kurumadan geçmesinde etkili olmuştur?

A) Aktığı yerlerde çöl alanlarının daralması

B) Bol yağışlı Ekvatoral bölgeden doğması

C) Su kaybının az olması

D) Etrafına biriktirme yapmış olması

E) Kışları bol yağışlı Akdeniz’e dökülmesi

 

399. Kanada, Norveç, Finlandiya gibi ülkelerinin kıyılarında buzul aşındırma ve biriktirme şekillerinin yaygın

olmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Geniş alan kaplamaları

B) Yüksek enlemlerde yer almaları

C) Soğuk su akıntılarının etkilerinde kalmaları

D) Kutup rüzgarlarının etkisinde kalmaları

E) Ormanların geniş alan kaplaması

 

400. İngiltere’nin her mevsim bol yağışlı olmasında aşağıdakilerden hangisinin etkisi vardır?

A) Kıyı tipinin                B) Bitki örtüsünün

C) Yükseltinin              D) Batı rüzgarlarının

E) Yer şekillerinin

 

CEVAP ANAHTARI

 

381.B

382.C

383.D

384.A

385.E

386.D

387.E

388.B

389.D

390.D

391.C

392.E

393.C

394.E

395.C

396.D

397.C

398.B

399.B

400.D


Diğer Coğrafya Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR