ÇEMBERDE AÇILAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1.

A) 65                             B) 60                      C) 55

D) 50                             E) 45

 

 

2.

Yukarıdaki şekilde AB ve AC doğruları çembere teğettir.

 açısının ölçüsü 500,   açısının ölçüsü 550 olduğuna göre,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 50                             B) 45                      C) 40

D) 35                             E) 30

 

 

3. Aşağıdaki şekilde O, çemberin merkezidir. P noktasından geçen iki doğru çemberi E, A ve B, F de kesiyor.

TE doğrusu E noktasında teğet

TEA açısının ölçüsü 770

ABF açısının ölçüsü 550

APF açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 43                             B) 42                      C) 41

D) 40                             E) 39

 

 

4.

Yukarıdaki şekilde,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 30                             B) 45                      C) 50

D) 60                             E) 75

 

 

5. Aşağıdaki şekilde IATI kaç cm dir?

 

 

6.Şekildeki ABCD kirişler dörtgeninin köşegenleri K noktasında kesişmektedir.

Buna göre  kaç derecedir?

A) 55                             B) 50                      C) 45

D) 40                             E) 35

 

 

7.

Şekildeki verilere göre,   kaç derecedir?

A) 60                             B) 90                      C) 120

D) 135                           E) 150

 

 

8.

Çemberler, AFC ve BFC üçgenlerinin çevrel çemberleri AT, A noktasında teğet BS, B noktasında teğet

Şekildeki verilere göre   kaç derecedir?

A) 50                             B) 55                      C) 60

D) 65                             E) 70

 

 

9.

Yukarıdaki şekilde verilen COD açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

10.

Yukarıdaki verilere göre,   kaç derecedir?

A) 20                             B) 25                      C) 30

D) 35                             E) 40

 

 

11.

Şekildeki O merkezli ve [AB] çaplı yarı çember üzerinde C ve D noktaları alınmıştır.

Buna göre, ICDI=x kaç birimdir?

 

 

12.

Şekildeki çemberde, kesişen [AB] ve [CD] kirişlerinin oluşturduğu dört yayın derece türünden ölçüleri verildiğine göre, a açısı kaç derecedir?

A) 32                             B) 35                      C) 36

D) 40                             E) 45

 

 

13.

Şekildeki [AB] çaplı yarı çemberin T noktasındaki teğeti, ABD doğrusunu C de kesiyor.

  olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 5                                B) 10                      C) 15

D) 20                             E) 25

 

 

14.

Şekildeki kirişler dörtgeninde, işaretli dört açının ölçüleri verilmiştir.

Buna göre, dikdörtgenin ABC açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 90                             B) 80                      C) 75

D) 70                             E) 60

 

 


15.

Yukarıdaki verilere göre, çemberin yarıçapı kaç birimdir?

 

 

16.

Şekilde, O merkezli çemberin [AB] çapı ile birbirine eşit [BC] ve [CD] kirişleri çizilmiştir.

Buna göre,   kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

17. O merkezli [AB] çaplı yarım çember

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 30                             B) 35                      C) 40

D) 45                             E) 50

 

 

18.

Şekildeki [TE ışını O merkezli çembere A noktasında teğettir.

[AC]//[OB] olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 50                             B) 60                      C) 65

D) 70                             E) 75

 

 

19. O merkezli, [AB] çaplı yarım çember D, C çember üzerinde,

Yukarıdaki verilere göre,   derece türünden aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

20.

Şekildeki [AC ışını, O merkezli çembere C noktasında teğet olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 115    B) 116    C) 117    D) 118    E) 119

 

 

21.

Şekilde IADI=a cm, IABI= 2a cm olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 120                           B) 110                   C) 100

D) 90                             E)  80

 

 

22.

Yukarıdaki şekilde KL doğrusu O merkezli çembere T noktasında teğet olduğuna göre,  kaç derecedir?

A) 25                             B) 30                      C) 35

D) 40                             E) 45

 

 

23. Bir saat kulesindeki saatin akrebinin uzunluğu 72 cm dir.

Bu akrebin ucu 1 saatte kaç cm yol alır?

 

 

24.

A, B, C, D noktaları çember üzerinde

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 40                             B) 50                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

25.

Şekildeki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 45                             B) 36                      C) 34

D) 32                             E) 30

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-E       3-B       4-D       5-D

 

6-B       7-C       8-A       9-D      10-E       11-D

 

12-C       13-C      14-A       15-D       16-B       17-B

 

18-E      19-C      20-E       21-A      22-B       23-A      24-B       25-B


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR