ÇEMBERDE AÇILAR TEST SORULARI 1

Bu testimizde çemberde açı soruları ve çözümleri, çemberde açılar test soruları ve cevapları, çemberde açılar test çöz, çember açılar test indir gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Şekilde  olduğuna göre  açısı kaç derecedir.

A) 110                           B) 120                   C) 130

D) 140                           E) 160

 

 

2.

Şekildeki çemberde  ise BT doğrusu teğet olduğuna göre  açısı kaç derecedir?

A) 45                             B) 25                      C) 15

D) 30                             E) 20

 

 

3.

Verilen şekilde görülen   açısı kaç derecedir?

A) 110                           B) 100                   C) 90

D)  70                            E) 115

 

 

4.

Şekildeki OABC dörtgeninin 0 köşesi çemberin merkezidir.

 derece olduğuna göre, A noktasındaki teğet ile [AB] nin meydana getirdiği x açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 35                             B) 40                      C) 50

D) 60                             E) 75

 

 

5.

Yukarıdaki şekilde O merkezli çemberin BC ve CD kirişleri ile A ve D noktalarındaki teğetleri çiziliyor.

Kirişler arasındaki x açısı ile teğetler arasındaki y açısı arasında nasıl bir bağıntı vardır?

 

 


6.

Şekildeki çemberin iki teğeti arasındaki T açısının ölçüsü 1200 olduğuna göre,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 30                             B) 45                      C) 60

D) 75                             E) 80

 

 

7.

A) 80                             B) 75                      C) 70

D) 65                             E) 60

 

 

8.

olduğuna göre   açısı kaç derecedir?

A) 55                             B) 50                      C) 45

D) 40                             E) 35

 

 

9.

A) 70                             B) 80                      C) 100

D) 120                           E) 140

 

 

10.

açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 45                             B) 40                      C) 35

D) 30                             E) 25

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E       2-D       3-A       4-C

 

5-B       6-A       7-A       8-B      9-E      10-B


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR