ÇEMBERDE UZUNLUK TEST SORULARI 2

Bu testimizde çemberde uzunluk çözümlü sorular, çemberde uzunluk test soruları ve cevapları, çemberde uzunluk soru çöz, çemberde uzunluk test çöz, çemberde uzunluk test indir, çemberde uzunluk ile ilgili test gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Şekilde görülen üçgende a=8 cm, b=5 cm, c=7 cm olduğuna göre IDCI kaç cm dir?

A) 1                                               B) 2                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

2.

Şekilde IAHI=1, IHDI=3, IDCI=6, ICBI=5 olarak veriliyor. IBEI nin değeri nedir?

A) 2                                B) 1                        C) 3

D) 4                               E)  5

 

 

3. Çapı 26 cm olan bir çemberin içine ta-banları 24 cm ve 10 cm olan bir yamuk çiziliyor.

Merkez yamuğun içinde olduğuna göre yamuğun alanı kaç cm² dir?

A) 109                           B) 130                   C) 260

D) 289                           E) 320

 

 

4.

 

 

5.

Verilen şekilde ABCD yarıçap uzunluğu “a” olan bir çembere dıştan teğet bir karedir.

N ve P sıra ile [AB] ve [AD] nin değme noktaları olduğuna göre IPMI uzunluğu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6.

Yukarıdaki şekilde BK=6, KC=1, CF=1, FA=3 olduğuna ve AK, BF, CE doğruları S noktasında kesiştiğine göre AE  nin uzunluğu nedir?

A) 7                                B) 5                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

7.

Şekildeki çemberin yarıçapı R bu çembere dıştan teğet olarak çizilmiş bulunan ABCD ikizkenar yamuğunun BC kenar uzunluğu a dır.

Yamuğun alanı nedir?

 

 


8.

ve C nin harmonik eşlenikleri olduğuna göre, IAFI kirişi kaç cm dir.

A) 5                                B) 3                        C) 6

D) 2                               E) 4

 

 

9.

olduğuna göre, BEC üçgeninin çevresi kaç cm dir?

A) 12                             B) 14                      C) 16

D) 18                             E) 20

 

 

10.

 

 

 

11. Aşağıdaki şekilde ABDE kirişler dörtgenidir.

AD, BE, CF doğruları T noktasında kesişiyor.

IAFI kaç cm dir?

A) 11                             B) 10                      C) 9

D) 8                               E) 7

 

 

12. Aşağıdaki ABCD dikdörtgeninde IABI=a, IADI=b dir. D merkezli b yarıçaplı dörtte bir çember ile BC çaplı yarı çember E noktasında birbirine teğettir.

Buna göre   oranı kaçtır?

 

 

13. Aşağıdaki şekilde ICGI kaç birimdir?

EC yayı: B merkezli çeyrek çember yayı

EF yayı: A merkezli çeyrek çember yayı

FG yayı: D merkezli çeyrek çember yayı

A) a-2b                          B) 2a-b                  C) 2(a-b)

D) 3a-2b                       E) 2a-3b

 

 

14.

Bir kenarı 4 cm olan eşkenar bir üçgenin kenarları üzerinde, köşelerden uzaklıkları 1 er cm olan 6 nokta alınıyor.

Bu noktalardan geçen çemberin yarıçapı kaç cm dir?

 

 

15.

Yukarıdaki şekilde [DE] çaplı yarı çember [BC] ye F de teğet ve D, E kenarlar üzerindedir.

Bu bilgilere göre yarı çemberin yarı-çapı kaç cm dir?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-A       3-C       4-C

 

5-C       6-D      7-B      8-A      9-C

 

10-C       11-B       12-D       13-C      14-C      15-B


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR