ÇOKGENLER ÇEŞİTLERİ ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1.

Şekildeki düzgün beşgenin X, Y, Z, T ve U köşeleri, ABCD dikdörtgeninin kenarları üzerindedir.

Buna göre,    kaç derecedir?

A) 9                                B) 12                      C) 15

D) 18                             E) 21

 

 

2. Bir genel çokgen ancak 15 elemanla tek olarak belirtilebildiğine göre, kenar sayısı en az kaçtır?

A) 12                             B) 11                      C) 6

D) 7                               E) 9

 

 

3.  “Çevre uzunlukları eşit olan çokgenler içinde düzgün olanın alanı en büyüktür.”

Buna göre çevresi 36 cm olan bir dörtgenin alanı en çok kaç  cm²  olabilir?

A) 25                             B) 36                      C) 49

D) 64                             E) 81

 

 

4. Şekildeki ABCD dikdörtgeni, bir kenarı 1 cm olan karelere ayrılmıştır.

ABGDCD alanı kaç cm² dir?

A) 22                             B) 21                      C) 20

D) 19                             E) 18

 

 

5. Bir açısı 1500 olan düzgün çokgen kaç kenarlıdır?

A) 6                                B) 8                        C) 10

D) 12                             E) 16

 

 

6. Aşağıdaki şekilde ABCDE bir dışbükey beşgendir.

FED açısının ölçüsü 300

EAB açısının ölçüsü 100

ABC açısının ölçüsü 1300

DCG açısının ölçüsü 1200

EDC açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 100                           B) 95                      C) 90

D) 85                             E) 80

 

 


7.

A) 48                             B) 55                      C) 60

D) 66                             E) 75

 

 

8.

Bir kenarı 12 cm olan bir ABCD karesinin ke-narları 3 er eşit parçaya bölünüyor ve şekildeki gibi bir EFGHIJKL sekizgeni elde ediliyor.

Sekizgenin alanı kaç cm² dir?

A) 96                             B) 108                   C) 112

D) 120                           E) 128

 

 

9.

Bir ABCD karesinin [AB] ve [CD] kenarları üçer, [BC] ve [AD] kenarları da ikişer eşit parçaya bölünmüştür.

Buna göre,   oranı kaçtır?

 

 

10. Alt kenarı bir konveks çokgenin iç açılarının toplamı aşağıdakilerden hangisine eşit-tir?

A) 6 dik açı                   B) 4 dik açı           C) 8 dik açı

D) 10 dik açı                E) 12 dik açı

 

 

11. Bir on beşgenin aynı köşesinden diğer köşelere çizilen köşegenler bu çokgeni kaç üçgene böler?

A) 13                             B) 14                      C) 16

D) 18                             E) 24

 

 

12.

A) 12                             B) 14                      C) 20

D) 22                             E) 24

 

 


13. 12 Kenarlı bir düzgün çokgenin bir iç açısı kaç derecedir?

A) 150                           B) 140                   C) 130

D) 120                           E) 110

 

 

14. Düzgün bir çokgenin bir iç açısı bir dış açısının 4 katı olduğuna göre bu çokgenin kenar sayısı kaçtır?

A) 12                             B) 11                      C) 10

D) 9                               E) 8

 

 

15.

Kenarları a, b, c, d ve e olan beşgenin her köşesinden, bu kaşeyi oluşturan kenarlara birer dikme çizilerek şekildeki x, y, z, t ve u açıları elde edilmiştir.

Buna göre,

X+y+z+t+u

toplamı kaç derecedir?

A) 860                           B) 720                   C) 640

D) 450                           E) 360

 

 

16.

O merkezli çember içine çizilen yukarıdaki düzgün altıgende K, L ve M bölgelerinin alanları hangi sayılarla orantılıdır?

 

 

17. Bir düzgün beşgenin iç açılarından birinin ölçüsü , dış açılardan birinin ölçüsü  dır.

Buna göre,   oranı kaçtır?

 

 

18.

 

 

19.

Yukarıdaki verilere göre, x kaç derecedir?

A) 60                             B) 62                      C) 66

D) 72                             E) 74

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-E       3-E       4-B       5-D

 

6-A       7-D       8-C       9-C      10-C       11-A

 

12-E      13-A       14-C      15-E      16-D      17-C      18-E       19-C


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR