DİKDÖRTGEN ALANI, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI 1

 

1.

ABCD dikdörtgeninde IOAI=2, IOCI=5, IODI=3 dür. IOBI nin uzunluğu nedir?

 

 

2.

Şekildeki dikdörtgenin kenarları 3 ve 4 cm dir. [AB] ve [DC] kenarlarının orta noktaları E ve F dir.

Buna göre IMNI nin uzunluğu kaç cm dir?

 

 

3.

Verilen şekilde, alanı 180 cm² olan ABCD dikdörtgeninin içine, boyutları birbirine eşit ve birer tam sayı olan 9 dik dörtgen yerleştirilmiştir.

ABCD dikdörtgeninin çevresi kaç cm dir?

A) 104                           B) 96                      C) 58

D) 52                             E) 44

 

 

4.

A) 7                                B) 6                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

5.    Bir dikdörtgenin eni   ü kadar küçültülür,

boyu   ü kadar büyültülürse alanı yüzde kaç oranında değişir?

A) 15                              B) 20                      C) 25

D) 30                             E) 35

 

 

6.  Boyutları  6 cm ve 12 cm olan bir dikdörtgende, köşelerin kesim noktasının iki komşu kenara uzaklıkları toplamı  kaç cm dir?

A) 6                                B) 9                        C) 12

D) 15                             E) 24

 

 


7.

Şekilde görüldüğü gibi dik kenarları IACI=9, IABI=6 olan ABC dik üçgeninde BC hipotenüsü üzerinde bir N noktası alınıyor.

INKI=y, INLI=x olduğuna göre x+y nin en küçük değeri aşağıdakilerin hangisine en yakındır?

A) 11                             B) 10                      C) 9

D) 6                               E) 5

 

 

8.

A) 40                             B) 55                      C) 60

D) 70                             E) 80

 

 

9.

olduğuna göre EGFH  dörtgeninin A(x) alanı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 10(8-x)+(5-x)

B) 20(8-x)

C) 40

D) 20

E) 5(8-x)

 

 

10.

 

 

11.

Şekildeki iki dikdörtgenden içtekinin kenarları, diğerinin kenarlarından 2 şer cm içtedir.

Dıştaki dikdörtgenin boyutları x, y olduğuna göre, içteki dikdörtgenin alanının x, y ye bağlı olarak ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) xy-4(x+y)+16

B) xy-2(x-y)+4

C) xy-4(y-x)+16

D) xy+2(x-y)-16

E) xy+x+y+4

 

 

12.

Şekilde görülen ABCD dikdörtgeni biçimindeki meyilli arsa, toprak kazılarak yatay bir CDEF dikdörtgeni biçimine getiriliyor.

IABI=20 m, IBCI=25m, IBFI=IAEI=15 m  olduğuna göre, arsa kaç m² küçülmüştür?

A) 100                           B) 80                      C) 60

D) 40                             E) 20

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-C      3-C      4-D     5-C

 

6-B     7-D     8-B      9-C      10-A      11-A      12-A


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR