DÖRTGEN EŞKENAR ÇEŞİTKENAR DELTOİT İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1.

Şekildeki     açıları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisidir?

A) a+b=d+c

B)  a+c=b+d

C)  a+d=b+c

D)  2a=3a ve b=2d

E) a+b+c+d=3600

 

 

2.

noktasından geçmeyen kırık çizginin uzunluğu kaç cm dir?

A) 26                             B) 25                     C) 24

D) 20                             E) 18

 

 

3.

ABCD herhangi (çeşitkenar) bir dörtgendir. IAEI=2 cm, IECI=8 cm ise ABCD dörtgeninin alanı, ABD üçgeninin alanının kaç katı olur?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 9                               E) 26

 

 

4.

Şekildeki verilere göre,   açısı kaç derecedir?

A) 60                             B) 55                      C) 50

D) 45                             E)  40

 

 

5.

Şekildeki verilere göre, IADI=x kaç cm dir?

 

 

6. Aşağıdaki dörtgenlerden hangisini köşeleri dört eşit üçgene ayırır?

A) Paralelkenar

B) İkizkenar yamuk

C) Deltoid

D) Dikdörtgen

E) Eşkenar dörtgen

 

 


7.

Şekilde ABCD bir eşkenar dörtgendir.

 olduğuna göre, IAEI kaç cm dir?

A) 9                                B) 9,2                     C) 9,4

D) 9,6                            E) 9,8

 

 

8. Bir kenarının uzunluğu a, yüksekliği h olan bir eşkenar dörtgenin içinde bulunan N noktasının tüm kenarlara olan uzaklıkları toplamı nedir?

A) a                                B) h                        C) 2a

D) a+h                           E) 2h

 

 

9.  “Bir eşkenar dörtgende köşegenler birbi-rine diktir”

Bu teorem, ikizkenar üçgene ait aşağıdaki özelliklerden hangisinin doğrudan bir sonucudur?

A) Taban açıları birbirine eşittir.

B) İki kenarı birbirine eşittir.

C) Tepeye ait yükseklikle açıortay çakışır.

D) Tepeye ait kenarortay açıortayla çakışır.

E) Tepeye ait yükseklikle kenarortay çakı-şır.

 

 

10. Bir kenarı 13 cm ve bir köşegeni 24 cm olan eşkenar dörtgenin alanı kaç cm² dir?

A) 60                             B) 80                      C) 90

D) 120                           E) 150

 

 

11.

Şekildeki ABCD eşkenar dörtgeninin alanı kaç cm² dir?

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde ABCD eşkenar dörtgeninin alanı 96 cm² olduğuna göre, IDCI=x kaç cm dir?

A) 10                             B) 11                      C) 12

D) 13                             E) 16

 

 

13.

Şekildeki ABCD eşkenar dörtgenin alanı kaç cm² dir?

 

 

14. Herhangi bir dik üçgende, dik açı köşesi, yükseklik ayağı ve dik kenarların orta noktaları aşağıdaki hangisinin köşeleri olabilir?

A) Yamuk

B) Paralel kenar

C) Dikdörtgen

D) Kare

E) Deltoit

 

 

15.

Yukarıdaki ABCD dörtgeninde IBCI=x kaç cm dir?

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-D      3-C      4-B

 

5-E      6-E      7-D      8-E      9-E

 

10-D      11-E      12-A     13-E      14-E     15-E


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR