ÜÇGENDE AÇI, ÜÇGENDE KENAR TEST SORULARI 1

Bu testimizde üçgende açı kenar bağıntıları çözümlü sorular test, açı kenar bağıntıları soru tipleri, üçgende açı kenar test çöz, üçgende açı kenar bağıntıları test indir, üçgen açı kenar soruları, üçgenler test soruları ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

 

1.

Şekilde  a+b+c+d açılarının toplamı kaç dik açıdır? (açılar pozitif yönlüdür.)

A) 4                                               B) 5                                        C) 6

D) 7                                               E) 8

 

2. Bir üçgende  ,   olduğuna göre,  açısının değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

3.

Şekilde  açısının ölçüsü  olduğuna göre,   açısının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

 

4.

Verilen şekilde  açısının ölçüsü ve aynı harflerle gösterilen açılar birbirine eşittir.x-y= olduğuna göre,  açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 55                                             B) 60                                     C) 65

D) 70                                             E) 75

 

5.

A) 100                                           B) 110                                                   C) 120

D) 130                                          E) 140

 

6.

her birinin ölçüsü 360 dir.  olduğuna göre,  nin x ve y cinsinden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

7.

 

8.

A) 80                                             B) 70                                                     C) 60

D) 50                                             E) 40

 

9. Aşağıdaki şekilde, DC//EA dır.

 açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 15                                             B) 30                                                     C) 45

D) 60                                             E) 75

 

10. Aşağıdaki ABC ikizkenar üçgeninde

ABC açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 45                                             B) 60                                                     C) 72

D) 75                                             E) 80


11. Aşağıdaki şekilde AD//BC,  dir.

ABD açısının ölçüsü 300

BAD açısının ölçüsü 1000

BCD açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 80                                             B) 85                                                     C) 90

D) 95                                             E) 100

 

12. Aşağıdaki ABC üçgeninde  dır.

A) 45                                             B) 40                                                     C) 35

D) 30                                             E) 25

 

13. Aşağıdaki şekilde ABC ve ADC ikizkenar üçgendir.

Buna göre   kaç derecedir?

A) 11                                             B) 9                                                       C) 7

D) 5                                               E) 3

 

14.

Şekildeki ABC ikizkenar üçgeninde A tepe açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 15                                             B) 20                                                     C) 25

D) 30                                             E) 35

 

15.

Taban açıları 240 olan ikizkenar bir ABC üçgeninde tepe açısını üç eş parçaya bölen ışınlar arasındaki açı kaç derecedir?

A) 36                                             B) 38                                                     C) 40

D) 42                                             E) 44

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-D     3-E     4-D

 

5-C     6-C     7-C     8-D     9-B

 

10-C     11-A     12-B     13-D     14-B     15-E


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Lider Evkur Yeni Malatyaspor'a şampiyonluk yolunda Kariyerdersleri.com olarak başarılar dileriz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR