ÜÇGENDE AÇI, ÜÇGENDE KENAR TEST SORULARI 2

Bu testimizde üçgende açı kenar bağıntıları çözümlü sorular test, açı kenar bağıntıları soru tipleri, üçgende açı kenar test çöz, üçgende açı kenar bağıntıları test indir, üçgen açı kenar soruları, üçgenler test soruları ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Yukarıdaki ABC ikizkenar üçgeninde BCA taban açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 74                                             B) 75                                     C) 76

D) 77                                             E) 78

 

2.

Yukarıdaki verilere göre, DBA açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 30                                             B) 35                                     C) 40

D) 45                                             E) 50

 

3.

Şekildeki ABC üçgeninde A açısının  türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

4.

Şekildeki verilere göre,  açısı kaç derecedir?

A) 25                                             B) 30                                     C) 35

D) 40                                             E) 45

 

5.

Yukarıdaki verilere göre, ACB açısının ölçüsü kaç derecedir?

A) 30                                             B) 40                                     C) 45

D) 50                                             E)  60

 

6.

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 7                                               B) 8                                        C) 9

D) 10                                             E) 11

 

7.

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A) 138                                           B) 146                                   C) 148

D) 152                                          E) 154

 

8.

Yukarıdaki verilere göre, BAC açısını ölçüsü kaç derecedir?

A) 150                                           B) 140                                   C) 130

D) 120                                          E) 110

 

9.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre, x in a türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

10.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 30                                             B) 35                                     C) 40

D) 45                                             E) 50

 

11.

Yukarıdaki şekilde ABC bir eşkenar üçgen olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 110                                           B) 105                                   C) 100

D) 95                                             E) 90

 


12.

Yukarıdaki verilere göre,   kaç derecedir?

A) 90                                             B) 60                                     C) 45

D) 30                                             E) 20

 

13.

Şeklide  olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 35                                             B) 40                                     C) 45

D) 50                                             E) 55

 

14.

Yukarıdaki verilere göre,  kaç derecedir?

A)50                                              B) 54                                     C) 58

D) 60                                             E) 64

 

15.

Yukarıdaki şekilde ABC ve ABD birer ikizke-nar üçgendir.

 olduğuna göre,  kaç derecedir?

A) 95                                             B) 100                                   C) 105

D) 110                                          E) 115

 

16. ABC bir üçgen

Yukarıdaki verilere göre,   toplamı kaç derecedir?

A) 60                                             B) 75                                     C) 90

D) 135                                          E) 150

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-E     3-D     4-D

 

5-D     6-C     7-B     8-B     9-E     10-D

 

11-E     12-C     13-C     14-B     15-B     16-C


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Psikolojik ve davranış bozukluklarının çoğunun temelinde düzgün, özünden öğrenilememiş, bilinçli bir maneviyatın olmayışı yatmaktadır.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR