ÜÇGENDE ALAN, ÜÇGENİN ALANI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1. A=300 olan bir Üçgende a kenarı 5 cm dir.

Çevrel çemberin çapı aşağıdakilerden hangi-sine eşittir?

 

 

2. Bir ABC Üçgeninde  olduğuna göre çevrel çemberin R yarıçapı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

3.

Şekilde [AH] ^ [BC], IAEI=IECI, IAHI=8 cm, IDCI= 5 cm olduğuna göre  nin alanı kaç cm2 dir?

A) 3                                B) 5                        C) 10

D) 15                             E) 20

 

 

4.

Şekildeki iç teğet çemberin merkezi I ve IACI=7 cm dir.

ABI, BIC ve AIC Üçgenlerinin alanları sırasıyla 2, 3 ve 4 sayıları ile orantılı olduğuna göre, IBCI uzunluğu kaç cm dir?

 

 

5.

A) 28     B) 14     C) 8     D) 7     E) 4

 

 

6. Aşağıdaki şekilde ABC Üçgeninin alanı 36 cm2 olduğuna göre, DFE Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

7.

Yukarıda verilenlere göre, ABC Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

A) 36                             B) 35                      C) 34

D) 33                             E) 32

 

 

8.

Yukarıdaki şekilde ABD Üçgeninin alanı 6 cm2 olduğuna göre, ABC Üçgeninin alanı kaç cm2 dir?

A) 24                             B) 26                      C) 28

D) 30                             E) 32

 

 


9.

Yukarıdaki ABC Üçgeninde IBCI=6.IBDI ve IADI = 5. IEDI dir.

Buna göre, taralı ABCE dörtgeninin alanının ABC Üçgeninin alanına oranı kaçtır?

 

 

10.

Şekilde verilen ABC eşkenar Üçgeninde  olduğuna göre

 oranı nedir?

A) 4    B) 6     C) 8     D) 12     E) 16

 

 

11.

Yukarıdaki şekilde AB=4 cm, CB=3 cm ve CEB ikizkenar dik Üçgen olduğuna göre DE uzunluğu kaç cm dir?

 

 

12.

Yukarıdaki verilere göre ABCD dörtgeninin alanı kaç cm2 dir?

 

 

13. Dik kenarları b ve c, hipotenüsü a olan bir dik Üçgende,

(a+b+c)(b+c-a)=120

olduğuna göre bu Üçgenin alanı kaç birim ka-redir?

A) 60                             B) 40                      C) 30

D) 20                             E) 15

 

 

14. Aşağıdaki şekilde EBD Üçgeninin alanı, EDCA dörtgeninin alanına eşit olduğuna göre IDCI kaç birimdir?

 

 

15.

Yukarıdaki şekilde ALPK dikdörtgeninin alanı, LBP ve KPC Üçgenlerinin alanları toplamına eşit olduğuna göre, [BP] kaç birimdir?

A) 8                                B) 7                        C) 6

D) 5                               E) 4

 

 

16.

Yukarıdaki şekilde

olduğuna göre IBDI=x kaç birimdir?

 

 

17.

Şekilde verilenlere göre, EBD Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

A) 3                                B) 4                        C) 7

D) 9                               E) 11

 

 

18.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre, ABC eşkenar Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

 

 


19.

Şekildeki ABC eşkenar Üçgeninin kenarları üzerinde IADI=IBEI=ICFI=x olacak şekilde D, E, F noktaları alınıyor.

olduğuna göre, x kaç cm olabilir?

 

 

20. Bir eşkenar Üçgenin çevresi, alanı 81 cm2 olan bir karenin çevresine eşittir.

Bu eşkenar Üçgenin alanı kaç cm2 dir?

 

 

21.

Şekildeki dik Üçgende ,  dir.

Buna göre IABI kaç cm dir?

 

 

22. Bir şeklin, u birim uzunluğuna göre alan ölçüsü 32, v birim uzunluğuna göre alan öl-çüsü 288 dir.

Buna göre, u birimi v biriminin kaç katıdır?

 

 

23. Aşağıdaki şekilde EBD Üçgeninin alanı, EDCA dörtgeninin alanına eşit olduğuna göre IDCI kaç birimdir?

 

 

24.

Yukarıdaki şekilde ABC bir Üçgen,  ,   olduğuna göre,    oranı kaçtır?

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-A      2-B      3-C      4-E      5-A      6-E      

 

7-E      8-D      9-A      10-C     11-E     12-B      13-C    

 

14-B      15-D      16-A      17-B      18-B      19-D     20-D     21-E      22-D      23-B      24-D


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR