ÜÇGENDE BENZERLİK İLE İLGİLİ TEST SORULARI 1

Bu testimizde üçgende benzerlik çözümlü sorular, üçgende benzerlik test soruları ve cevapları, üçgende benzerlik test çöz, üçgende benzerlik test indir, üçgende benzerlik çözümlü sorular ygs gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Şekilde  ve FG//AB dir.

[KC] nin uzunluğu kaç cm dir?

 

2. Kenarları birbirine paralel olan iki üçgen arasında aşağıdaki ifadelerden hangisi mevcuttur?

A) Üçgenler birbirinin bir eksene göre simetriğidir.

B) Üçgenler birbirinin bir noktaya göre simetriğidir.

C) Üçgenler birbirine eşittir.

D) Üçgenler birbirinin benzeridir.

E) Üçgenlerin alanları birbirine eşittir.

 

3.

Verilen şekilde IPRI=6, IRSI=2, IQTI=4, ITSI=3 ve  ise IPTI nin değeri nedir?

A) 6                                B) 7                        C) 8

D) 10                             E) 11

 

4.

BD=4 cm, BD=6 cm olduğuna göre DC uzunluğu kaç cm dir?

A) 5                                B) 5,5                     C) 6,5

D) 8                               E) 9

 

5.

Yukarıdaki şekilde  cm ve cm olduğuna göre  kaç cm dir?

A) 36                             B) 35                      C) 34

D) 32                             E) 31

 

6.

A) 10                             B) 8                        C) 6

D) 4                               E) 2

 

7.

Yukarıdaki şekilde

AC//TE//DB^AB, IACI=6 m, IDBI=2 m,

IABI=24 m, olduğuna göre, IEBI kaç m dir?

A) 4                                B) 6                        C) 8

D) 9                               E) 12

 

8.

ABC bir üçgen, E, F, P noktaları kenarları üzerinde, FPEA bir paralel kenar.

Verilere göre IAEI kaç birimdir?

 

9.

Şekildeki ABC üçgeninde D, E, F noktaları kenarlar üzerinde olup, AEDF bir paralel kenardır.

Buna göre, IECI=x kaç birimdir?

 

10.

Yukarıdaki verilere göre, IBCI=x kaç cm dir?

A) 26                             B) 28                      C) 30

D) 32                             E) 36

 


11.

Yukarıdaki şekilde [AB] // [TE] olduğuna göre, IDFI= x kaç cm olabilir?

A) 4                                B) 6                        C) 8

D) 10                             E) 12

 

12.

Yukarıdaki verilere göre, IECI = x kaç cm dir?

A) 8                                B) 8                        C) 9

D) 10                             E) 12

 

13.

Yukarıdaki verilere göre, FDEA paralel kenarın çevresi kaç cm dir?

A) 38                             B) 40                      C) 42

D) 44                             E) 46

 

14.

Yukarıdaki verilere göre, IBEI=x kaç cm dir?

 

15.

Yukarıdaki şekilde, DEF dik üçgeninin köşe-leri ABC dik üçgeninin kenarları üzerindedir.

ABC üçgeni DEF üçgenine benzer  olduğuna göre,  kaç derecedir?

A) 50                             B) 70                      C) 75

D) 80                             E) 85

 

16.

DEFG karesinin köşeleri, şekildeki gibi ABC üçgeninin kenarları üzerindedir.

IAHI = 8 cm ve IBCI = 12 cm olduğuna göre, IDEI = x kaç cm dir?

A) 4,3                            B) 4,4                     C) 4,5

D) 4,6                            E) 4,8

 

17.

Yukarıdaki verilere göre, IEFI=x kaç cm dir?

A) 2,1                            B) 2,2                     C) 2,3

D) 2,4                            E) 2,5

 

18.

Yukarıdaki verilere göre, x kaç cm dir?

A) 14                             B) 18                      C) 22

D) 24                             E) 26

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E      2-D      3-C      4-D

 

5-A      6-B      7-B      8-A      9-E      10-C

 

11-B      12-D      13-B      14-A      15-B      16-E      17-D      18-D


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Psikolojik ve davranış bozukluklarının çoğunun temelinde düzgün, özünden öğrenilememiş, bilinçli bir maneviyatın olmayışı yatmaktadır.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR