YAMUK ÇEŞİTLERİ, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

Bu testimizde yamuk ile ilgili çözümlü sorular, yamuk soruları ve çözümleri, yamuk ile ilgili tets çöz, geometri yamuk test indir, yamuk test soruları ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Yukarıdaki verilere göre, x=IEFI kaç cm dir?

 

 

2.

Şekildeki ABCD yamuğunda yan kenar doğruları K de kesişmektedir. Buna göre, ICKI kaç birimdir?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 6                               E) 8

 

 

3.

Şekildeki ABCD yamuğu, tabanlara dik IEFI doğru parçasıyla alanları eş iki bölgeye ayrılmıştır.

Buna göre, ICFI=x kaç birimdir?

A) 3                                B) 3,5                     C) 4

D) 4,5                            E) 5

 

 

4.

Kenar uzunlukları şekilde verilen dik yamuk, bir doğru parçasıyla, çevreleri eşit bir üçgen ile bir dikdörtgene ayrılmıştır. Buna göre, x kaç birimdir?

A) 1                                B) 1,5                     C) 2

D) 2,5                            E) 3

 

 

5.

Yukarıdaki verilere göre, IEFI kaç birimdir?

A) 2,8                            B) 3                        C) 3,5

D) 3,6                            E) 4

 

 

6.

Şeklideki ABCD dik yamuğunun köşegenleri K noktasında birbirine diktir.

Buna göre, |KC|.|KD| çarpımı kaç birimdir?

A) 20                             B) 18                      C) 16

D) 15                             E) 12

 

 

7. ABCD bir dik yamuk

Yukarıdaki verilere göre, IBPI=x kaç birimdir?

A) 12                             B) 10                      C) 9

D) 8                               E) 6

 

 

8.

Yukarıdaki şekilde [CE]//[DA] olduğuna göre, IECI=x kaç birimdir?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

9.

Yukarıdaki verilere göre, x kaçtır?

 

 

10. ABCD bir ikizkenar yamuk

Şekildeki verilere göre, ABCD ikizkenar yamuğunun alanı kaç cm² dir.

A) 14                             B) 16                      C) 18

D) 20                             E) 22

 

 


11.

Şekildeki AEK üçgenin alanı 4 cm², CKF üçgenin alanı 8 cm² olduğuna göre, ABCD yamuğunun alanı kaç cm² dir?

A) 48                             B) 44                      C) 40

D) 36                             E) 24

 

 

12.

Yukarıdaki verilere göre, IDCI=ICBI = x kaç cm dir?

 

 

13.

Yukarıdaki şekilde [AB] // [CD] olduğuna göre,   kaç derecedir?

A) 120                           B) 115                   C) 110

D)105                            E) 100

 

 

14. ABCD bir ikizkenar yamuk

Yukarıdaki verilere göre,  IACI=x kaç cm dir?

 

 

15. Köşegenleri birbirine dik olan ABCD ikiz-kenar yamuğunun tabanları, IABI=15 cm ve IDCI=5 cm dir.

Bu yamuğun alanı kaç cm² dir?

A) 50                             B) 75                      C) 100

D) 125                           E) 150

 

 

16.

Yukarıdaki verilere göre, AKE üçgeninin alanı kaç cm² dir?

 

 

17.

Yukarıdaki verilere göre, IABI= x kaç cm dir?

A) 15                             B) 14                      C) 13

D) 12                             E) 10

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-A       3-C       4-C

 

5-A       6-E      7-B       8-C      9-D       10-B

 

11-A       12-A       13-E       14-D       15-C      16-C      17-C


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Ramazan Ayının bereketi hanenize, hoşgörüsü gönüllerinize, sabrı ruhunuza dolsun; hoşgeldin on bir ayın sultanı Ya Şehr-i Ramazan
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR