YAMUK ÇEŞİTLERİ, ÖZELLİKLERİ TEST SORULARI 1

Bu testimizde yamuk ile ilgili çözümlü sorular, yamuk soruları ve çözümleri, yamuk ile ilgili tets çöz, geometri yamuk test indir, yamuk test soruları ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Şekildeki ABCD yamuğunda AB=8, CD=4 birimdir ve EF bu yamuğun orta tabanıdır.

KL nin uzunluğu nedir?

 

 

2. Bir ikizkenar yamukta, kenarların orta noktalarını köşe kabul eden yeni dörtgen aşağıdakilerden hangisidir.

A) Dikdörtgendir

B) Eşkenar dörtgendir

C) Karedir

D) Yamuktur

E) Herhangi bir dörtgendir

 

3. Köşeleri birbirine dik olan bir ikizkenar yamukta, tabanları oranı  ve büyük tabanın uzunluğu 8 cm ise, yükseklik kaç cm dir?

A) 6                                B) 7                        C) 8

D) 9                               E) 10

 

 

4.

Yukarıdaki KNPS yamuğunda,

ISMI=INPI=5 cm,

IMNI=12 cm,

IPSI=4 cm

olduğuna göre, bu yamuğun yüksekliği kaç cm dir?

A) 2                                B) 2,5                     C) 3

D) 3,5                            E) 4

 

 

5.

göre, ABCD yamuğunun çevresi kaç a dır?

A) 8                                B) 9                        C) 10

D) 12                             E) 15

 

 

6.

A) 22                             B) 19                      C) 16

D) 13                             E) 11

 

 

7. Aşağıdaki şekilde ABCD bir yamuk ve AECD bir paralel kenardır.

AECD nin alanı 48 cm²

Buna göre CEB üçgeninin alanı kaç kaç cm² dir?

A) 24                             B) 20                      C) 18

D) 16                             E) 12

 

 


8 Aşağıdaki şekilde ABCD bir dik yamuk olduğuna göre, alanı kaç cm² dir?

A) 8                                B) 12                      C) 16

D) 20                             E) 24

 

 

9.

ABCD bir yamuk, BG yükseklik E, F noktaları yan kenar üzerinde [EF] nin [AB] den uzaklığı kaç birimdir?

A) 7                                B) 6                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

10

ABCD ikizkenar yamuğu bir teğetler dörtgeni olduğuna göre   oranı nedir?

A) 6                                B) 5                        C) 4

D) 3                               E) 2

 

 

11

Yukarıdaki şekilde ABCD bir yamuk olduğuna göre b-a kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

12.

Yukarıdaki şekilde ABCD bir dik yamuk olduğuna göre IABI kaç birimdir?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-B       3-B       4-C       5-C

 

6-A       7-D       8-E       9-B      10-D      11-B       12-A


Diğer Geometri Videoları ve Testlerine Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kudüs onurumuzdur, Kudüs'e sahip çıkalım.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR