ASAL SAYILAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu testimizde asal sayılar test ygs, matematik asal sayılar test, asal sayılar test, asal sayılar test inddir gibi konuları ele alacağız.

 

1. a, b ve c birer doğal sayıdır.

(3a + 5b + 7 c) . (2a + b) = 61

olduğuna göre, b + c toplamı kaçtır?

A) 7

B) 8

C) 9

D) 10

E) 11

 

2. x, y ve z birbirinden farklı asal sayılar ve x<y<z dir.

xz + 2xy

çift tam sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi çifttir?

A) xy + z

B) x + z

C) y + z

D) zy-x + x

E) xz + 3yz

 

3. 4a – 3 ile 3b + 2 sayıları aralarında asaldır.

22 (4a − 3) = 58 (3b + 2)

olduğuna göre,

oranı kaçtır?

 

4. A = 100a sayısının tam bölenlerinin sayısı 288 olduğuna göre, A sayısı kaç basamaklıdır?

A) 9

B) 10

C) 11

D) 12

E) 13

 

5. xN olmak üzere, 14 . 12x sayısının asal olmayan tam bölenlerinin sayısı 125 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

6. n sayma sayısı ve

ifadesi tek sayı olduğuna göre, n sayısının alabileceği kaç farklı değer vardır?

A) 6

B) 8

C) 10

D) 12

E) 24

 

7. 772 – 552 + 332 sayısının asal olmayan pozitif tam bölenlerinin sayısı kaçtır?

A) 18

B) 16

C) 14

D) 10

E) 6

 

8. 5 < a < 13 olmak üzere, a bir asal sayıdır.

Buna göre, 91 . a2 sayısının negatif tam bölenlerinin sayısı en fazla kaçtır?

A) 6

B) 8

C) 10

D) 12

E) 15

 

9. 630 sayısının pozitif tek tam sayı bölenlerinin sayısı kaçtır?

A) 8

B) 10

C) 12

D) 18

E) 24

 

10. n pozitif tam sayıdır.

2n . 3n+1 . 5n+2

sayısının çift tam bölenlerinin sayısı 560 olduğuna göre, n kaçtır?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 7

E) 8

 


11. A ve B pozitif tam sayılardır.

olduğuna göre, A nın B ile bölümünden elde edilen bölüm ile kalanın toplamı kaçtır?

A) 8

B) 5

C) 10

D) 11

E) 12

 

12. 32A32 beş basamaklı ve BCDE dört basamaklı sayılardır.

olduğuna göre, A nın en büyük değeri için kalan kaçtır?

A) 4

B) 10

C) 18

D) 20

E) 24

 

13. A, B ve C pozitif tamsayılardır.

olduğuna göre, C nin A türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

14. Farkları 374 olan iki pozitif tamsayıdan büyük sayı küçük sayıya bölünüyor.

Bölüm 8 ve kalan 3 olduğuna göre, büyük sayı kaçtır?

A) 445

B) 427

C) 416

D) 357

E) 322

 

15. aaa3 dört basamaklı, xy iki basamaklı sayıdır.

bölme işlemine göre, xy iki basamaklı sayısının alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 48

B) 75

C) 90

D) 123

E) 306

 

16. a + 4 sayısının b – 1 ile bölümünde, bölüm 12 kalan 4 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi 12 ile tam

bölünür?

A) 3a – 4

B) a + 8

C) a

D) a + 6

E) 2a + 4

 

17. Asal olmayan tam sayı bölenlerinin toplamı -10 olan bir sayının pozitif bölenlerinin sayısı en az kaçtır?

A) 32

B) 16

C) 8

D) 6

E) 4

 

18. 36 dan küçük 36 ile aralarında asal olan kaç tane doğal sayı vardır?

A) 11

B) 12

C) 16

D) 24

E) 28

 

19. 172 sayısını böldüğünde 4 kalanını veren çift doğal sayıların sayısı kaçtır?

A) 16

B) 12

C) 10

D) 9

E) 8

 

20. x, y ve z birbirinden farklı pozitif tam sayılardır.

48xy2 = z5

eşitliğini sağlayan en küçük x + y + z toplamı kaçtır?

A) 11

B) 15

C) 17

D) 21

E) 24

 

21. x, y, z birer doğal sayıdır.

13! = 2X.3Y.z

olduğuna göre, x + y toplamı en fazla kaçtır?

A) 10

B) 12

C) 14

D) 15

E) 16

 


22. 18.11x sayısının tam bölenlerinin sayısı 48 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

23. a ve b pozitif tam sayılardır.

Yukarıdaki bölme işlemlerine göre, a kaçtır?

A) 177

B) 170

C) 163

D) 156

E) 149

 

24. x, y ve z pozitif tam sayılardır.

olduğuna göre, A nın en küçük tam sayı değerinin  asal olmayan pozitif bölenlerinin sayısı kaçtır?

A) 24

B) 22

C) 12

D) 10

E) 8

 

25. 4n.10n+1 sayısının asal olmayan 318 tane tamsayı böleni olduğuna göre, n kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

26. 11! sayısının asal olmayan tamsayı bölenlerinin toplamı kaçtır?

A) 28

B) 0

C) -17

D) -21

E) -28

 

27. x bir tamsayı olmak üzere,

kesri pozitif bir tamsayı olduğuna göre, x in alabileceği tamsayı değerlerinin toplamı kaçtır?

A) -4

B) -7

C) -13

D) -17

E) -23

 

28. x tek bir doğal sayıdır.

olduğuna göre, x in alabileceği kaç farklı değer vardır?

A) 1

B) 2

C) 5

D) 7

E) 22

 

29. Bir sayı 12 ile bölündüğünde 7 kalanını veriyor.

Bu sayının 71 fazlasının 12 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

30.

Yukarıdaki bölme işlemlerine göre,

İşleminin sonucu kaçtır?

A) 3

B) 5

C) 17

D) 56

E) 65

 

31. A, B ve C birbirinden farklı doğal sayılardır.

Yukarıdaki bölme işlemlerine göre, A sayısı en az kaçtır?

A) 19

B) 17

C) 15

D) 13

E) 9

 

32. Beş basamaklı A8BC4 sayısının 11 ile bölümünden kalan 8 olduğuna göre, beş basamaklı A4BC8 sayısının 11 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 3

E) 5

 

33. Dört basamaklı 6ABC sayısı 30 ile tam bölünebilmektedir.

Buna göre, kaç farklı 6ABC sayısı yazılabilir?

A) 30

B) 31

C) 32

D) 33

E) 34

 

34. Bir A sayısının 5 ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre, 4A2 + 3A + 1 sayısının 5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 4

B) 3

C) 2

D) 1

E) 0

 

35. A sayısı 6 ile bölündüğünde bölüm x kalan 4 tür.

x sayısı 8 ile bölündüğünde kalan 5 olduğuna göre, A sayısının 24 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 3

B) 5

C) 8

D) 10

E) 17

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C 2-C 3-B 4-D 5-A 6-A 7-E

 

8-D 9-C 10-B 11-D 12-A 13-D 14-B 15-D 16-C 17-E 18-B 19-B 20-C

 

21-D 22-A 23-C 24-D 25-A 26-E 27-E 28-A 29-D 30-E 31-E 32-E 33-E 34-C 35-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
kürtçülük de türkçülük de bölücülüktür.---Recep Tayyip ERDOĞAN
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR