BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULARI 8

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

ise, a + b + c + d toplamı kaçtır?

A) 11

B) 10

C) 9

D) 8

E) 7

 

2. x ve y doğal sayılar olmak üzere,

mx + ny = nx + my + 16

m = n + 2 denklemleri veriliyor.

Buna göre, x en az kaç olabilir?

A) 9

B) 8

C) 7

D) 6

E) 5

 

3.

denklemi veriliyor.

Buna göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) b = 3

B) a = 4

C) a  4

D) b = 4

E) 4a = 3b

 

4. a, b ve c birbirinden farklı pozitif tamsayılar,

a + b + c = 9

ab + bc = 14 ise, b kaçtır?

A) 7

B) 6

C) 4

D) 3

E) 2

 

5.

y = mx + n ise, m + n toplamı en az kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

6.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

7.

x + y – z = 3

xy – yz = – 28

denklem sistemini sağlayan y gerçel sayılarının toplamı kaçtır?

A) 28

B) 18

C) 12

D) 7

E) 3

 


8.

ise, x kaçtır?

 

9.

x + 2y = 5

y + 2z = 4

ise, z kaçtır?

 

10. m ve n tamsayılar olmak üzere;

mx + n(y – z) = 6

nx + m(y – z) = 4 denklemleri veriliyor.

Buna göre, m + n ifadesinin değeri hangisi olamaz?

A) –4

B) –2

C) –1

D) 2

E) 5

 

11. m ve n birbirinden farklı reel sayılar olmak üzere,

mx2 + n = nx2 + m

denklemini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) –5

B) –4

C) –3

D) –2

E) –1

 

12.

b yi tanımsız yapan a değerleri toplamı kaçtır?

 

13.

olduğuna göre, a kaçtır?

 

 

14. x, y, z tamsayılar ve

x.y = 12

y.z = 18 ise,

x + z nin alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

A) 60

B) 30

C) 25

D) 15

E) 0

 

15.

ise, x nedir?

 

16.

ise, x in y ve z cinsinden eşiti nedir?

 


17. Bir babanın 2 şer yıl arayla doğmuş üç çocuğunun yaşları toplamı babanın yaşına eşittir.

Baba 36 yaşında ise, ortanca çocuğun yaşını veren denklem aşağıdakilerden hangisidir?

A) x + x + 2 + x + 4 = 36

B) x – 2 + x + x + 2 = 36

C) x – 4 + x – 2 + x = 36

D) x – 4 + x + x + 2 = 36

E) x – 6 + x – 4 + x – 2 = 36

 

18. a,b pozitif tamsayıları ile x, y doğal sayıları için;

ax + by = 12

a + b = 5 denklemleri veriliyor.

Buna göre, kaç farklı (x, y) ikilisi yazılabilir?

A) 5

B) 7

C) 9

D) 11

E) 14

 

19. x ve y pozitif tamsayılar olmak üzere;

x2 + xy + 1 = 36

y2 + xy + 2 = 16 ise, x kaçtır?

A) 7

B) 6

C) 5

D) 4

E) 3

 

20.

a2 – b2 = 24

2a – b = 4k

2a + b = k ise,

a tamsayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) –3

B) –1

C) 2

D) 4

E) 5

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.B        2.B       3.C       4.E        5.E

 

6.E       7.E        8.D        9.C        10.A       11.E       12.D

 

13.C       14.E        15.B        16.A        17.B

 

18.E       19.C       20.E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR