BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ TEST 7

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

eşitliğinde y nin hangi değeri için x hesaplanamaz?

 

2.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 3

 

3.

ise, x kaçtır?

A) 2006

B) 2005

C) 2004

D) 2003

E) 2002

 

4.

ise, x + y kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 7

 

5. a, b ve c birbirinden farklı tamsayılardır.

a.b = 12

b.c = 4 ise, c + a aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –16

B) –8

C) –4

D) 4

E) 16

 

6.

ise, a kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

7.

2xy = 3

3yz = 4

x + z = 17 olduğuna göre, y kaçtır?

 


8.

x.y = 12

x.z = 18

y.z = 24 ise,

x, y ve z tamsayılarının toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) –17

B) –13

C) –5

D) 7

E) 15

 

9.

m2 – n2 = 12

p2 – n2 = 4

m – p = 2

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

E) 8

 

10. x ve y sıfırdan farklı tamsayılar olmak üzere,

x(y + 1) + y(x – 1) + 2y = x – y

eşitliğini sağlayan x kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 4

 

11.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {4}

B) {2]

C) {1}

D)

E) R

 

12.

denklemleri veriliyor.

Buna göre a + b ifadesinin değeri kaçtır?

A) 0

B) 4

C) 6

D) 8

E) 12

 

13.

yukarıdaki denklem sistemine göre x ile y arasındaki bağıntı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) 2x = 5y

B) 5x = 2y

C) x = y

D) x≠y

E) x = 5y

 

14. x, y, z sayma sayıları olmak üzere;

2x = 5y

x = y + z ise,

ifadesinin değeri kaçtır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

15.

ifadesinde x hangi değeri alamaz?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 7

 


16.

x.y çarpımının değeri kaçtır?

A) –2

B) –1

C) 0

D) 1

E) 2

 

17.

denklem sistemi veriliyor.

Buna göre, x.y çarpımının değeri kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

18.

5x + 2y + m = 12

3x + 6y – n = 8

n – m = 4 ise, x + y toplamının değeri kaçtır?

A) –2

B) 2

C) 3

D) 4

E) 6

 

19. Bir kesrin payına 7 eklendiğinde kesrin değeri 2, paydasından 2 çıkarıldığında ise 1’e eşit olmaktadır.

Buna göre bu kesrin payı kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 3

 

20. a, b ve c ve pozitif tamsayılar olmak üzere,

ab + ac = 7

b(a + d) = 11 ise,

(a + d) – (b + c) ifadesinin değeri kaçtır?

A) 11

B) 9

C) 7

D) 5

E) 4

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.A       2.B       3.B       4.E       5.B

 

6.C       7.E       8.B       9.A       10.A       11.D       12.A

 

13.E        14.D        15.A        16.B        17.E

 

18.C        19.E       20.E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR