BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 1

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1. 2x + 3 = 7 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 0

B) 1

C) 2

D) 3

E) 4

 

2. 3x + 2 = x + 3 denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

 

3. 2x + 3 = 4x – (x + 3) denkleminin kökü kaçtır?

A) –2

B) 0

C) 2

D) 4

E) 6

 

4. 3x – (x + 7) = –2x – (– 5x + 3) olduğuna göre, x kaçtır?

A) –16

B) –8

C) –4

D) 2

E) 6

 

5.

denklemini sağlayan x reel sayısı kaçtır?

 

6. 5x – 2(x – 2) + 3(x + 3) = 4(x + 4)

denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

7.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 13

B) 11

C) 9

D) 7

E) 6

 


8.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 7

B) 5

C) 3

D) 2

E) 1

 

9.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 8

E) 9

 

10.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

11. x  0 olmak üzere;

olduğuna göre, x kaçtır?

 

12.

Denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 7

E) 8

 

13.

olduğuna göre, x kaçtır?

 

14.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 12

B) 8

C) 6

D) 4

E) 2

 


15.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 8

B) 12

C) 14

D) 16

E) 20

 

16.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {4}

B) {3}

C) {2}

D) {1}

E) {0}

 

17. 2 katının 3 eksiği 7 olan sayının 1 eksiğinin karesi kaçtır?

A) 4

B) 9

C) 16

D) 25

E) 36

 

18.

ifadesinde x in kaç farklı reel sayı değeri için A tanımsızdır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

19. x bir doğal sayı olmak üzere,

7x – 5 ve 5x + 3

sayıları x in hangi değeri için birbirine eşittir?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

20.

2a(x + 2) = 2a – 1

denkleminin kökü

olduğuna göre, a kaçtır?

A) –2

B) –1

C) 0

D) 1

E) 3

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.C       2.D       3.E        4.C       5.B       6.A

 

7.B        8.E        9.A       10.B       11.A       12.E       13.A

 

14.C       15.D       16.A       17.C

 

18.C       19.C       20.B


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR