BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 2

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

2.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 0,02

B) 0,03

C) 0,04

D) 0,05

E) 0,06

 

3.

denkleminin kökü kaçtır?

A) 4

B) 3

C) 2

D) 1

E) 0

 

4.

denklemini sağlayan x tamsayı değeri kaçtır?

A) –3

B) –2

C) –1

D) 1

E) 2

 

5.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) –2

B) –1

C) 0

D) 1

E) 2

 

6.

x – y = 2

y – z = 4

olduğuna göre, x sayısı z den kaç fazladır?

A) –3

B) –1

C) 1

D) 3

E) 6

 


7.

x – y = 7

2x + 5y = 21

olduğuna göre, y kaçtır?

A) 8

B) 6

C) 4

D) 2

E) 1

 

8.

kesrini tanımsız yapan x reel sayılarının çarpımı kaçtır?

A) –20

B) –10

C) 10

D) 20

E) 24

 

9. a ve b doğal sayıları arasında a = b + 3 bağıntısı veriliyor.

Bu sayıların toplamının 11 olduğu biliniyor ise kareleri farkı kaçtır?

A) 45

B) 33

C) 21

D) 15

E) 9

 

10.

olmak üzere,

x2 – y2 = 24

y – x = –3

ise, x ve y nin aritmetik ortalaması kaçtır?

A) –4

B) –2

C) 0

D) 2

E) 4

 

11.

2a – 3b = 7

a + b = 11 olduğuna göre, a.b çarpımı kaçtır?

A) 24

B) 21

C) 18

D) 15

E) 12

 

12. 3x + 4y = 7

olduğuna göre, x + y kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

13. a, b, c gerçel sayılar olmak üzere,

a + b = 3

b + c = 6

a + c = 7 olduğuna göre, a kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

14.

z – x = 3

y – t = 5

x + y = 7 olduğuna göre, x + y + z + t toplamı kaçtır?

A) 12

B) 8

C) 6

D) 4

E) 2

 

15. 2 eksiğinin 3 katı aynı sayının 2 katının 3 fazlasına eşit ise bu sayı kaçtır?

A) 9

B) 8

C) 7

D) 6

E) 5

 


16. Bir x sayısının yarısının 3 fazlası, aynı sayının 3 katının çeyreğine eşittir.

Buna göre, bu x sayısı kaçtır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 12

E) 16

 

17.

a + b = 3

a + c = 7 ise,

a2 + ab + 3c ifadesinin değeri kaçtır?

A) 21

B) 15

C) 9

D) 6

E) 4

 

18. a, b ve c doğal sayılar olmak üzere,

a – b = 3

a + c = 8

b – c = 5 denklemleri veriliyor.

Buna göre, c(a + b) ifadesinin değeri kaçtır?

A) –6

B) 0

C) 2

D) 3

E) 6

 

19.

a + b = 7

b – c = 9

c – a = 4 olmak üzere,

a + b + c toplamı neye eşittir?

A) 6

B) 8

C) 12

D) 21

E) 23

 

20.

kx – y = 11

ky – x = 14

x + y = 5 olduğuna göre, k kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.D        2.B       3.B       4.B       5.E

 

6.E       7.E       8.C       9.B       10.E       11.A       12.B

 

13.A       14.A        15.A       16.D        17.A

 

18.B        19.B        20.E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR


BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
"Irkçılığa çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, ırkçılık uğruna ölen Bizden değildir." Hadis-i Şerif (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850)
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR