BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 3

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

olduğa göre, a.b çarpımı kaçtır?

A) 9

B) 10

C) 12

D) 18

E) 20

 

2.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

3. a, b, c pozitif tamsayılar,

a(b + c) = 7 olduğa göre, a + b + c toplamı kaçtır?

A) 10

B) 9

C) 8

D) 7

E) 6

 

4.

denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 17

B) 18

C) 19

D) 20

E) 21

 

5.

olduğa göre, x kaçtır?

A) –10

B) –11

C) –12

D) –13

E) –14

 

6.

denklem sistemini sağlayan x değeri kaçtır?

 


7.

ifadesinin t cinsinden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

8. a ve b gerçel sayılar için,

a – b = 3ab

a + b = 5ab denklemleri veriliyor.

Buna göre, a + 4b ifadesinin eşiti kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

9.

a + b – 8 = c

a + c + 2 = b olduğa göre, a kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 7

 

10. a, b ve c birbirinden farklı rakamlar ve her biri tek sayı olmak üzere,

a + 2b + 3c = A denklemi için A en fazla kaç olabilir?

A) 40

B) 43

C) 45

D) 46

E) 50

 

11. x ve y negatif tamsayılar ve

x2 – y2 = 13 olduğa göre, x – 2y ifadesinin değeri kaçtır?

A) –5

B) –3

C) –1

D) 3

E) 5

 

12. 3x – y = x + 5y = 8 olduğa göre, x + y ifadesinin değeri kaçtır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 12

E) 16

 

13.

olduğa göre, a + b + c toplamı kaçtır?

A) 8

B) 7

C) 6

D) 5

E) 4

 

14. x, y ve z tamsayılar olmak üzere;

x.y = 18

y.z = 6

x.z = 3

denklem sistemini sağlayan x in pozitif değeri kaçtır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

15. a ve b pozitif tamsayıları için;

olduğuna göre, b kaçtır?

A) 11

B) 9

C) 7

D) 5

E) 4

 


16.

a + b = 2ab

a + c = 3ac

b + c = 4bc olduğuna göre, b kaçtır?

 

17. a(x – 1) + y – 2 = 0

denklemi için a nın x ve y cinsinden eşiti nedir?

 

18. x ve y negatif tamsayılar

x2 – y2 = 12 ve y = x + 2

olduğuna göre, x in y ninci kuvveti neye eşittir?

 

19.

denklemleri veriliyor.

Buna göre, a kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

20.

olduğuna göre, y kaçtır?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.D       2.C       3.C       4.C       5.A

 

6.C       7.A       8.E       9.B       10.D       11.E       12.A

 

13.C       14.C        15.D        16.B        17.D

 

18.D       19.B        20.E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
kürtçülük de türkçülük de bölücülüktür.---Recep Tayyip ERDOĞAN
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR