BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 4

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1.

olduğuna göre, x.y çarpımı kaçtır?

A) 0

B) 5

C) 10

D) 15

E) 20

 

2.

denkleminin bir kökü 4 olduğuna göre, a kaçtır?

 

3.

eşitliğini sağlayan x değeri kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

4.

denkleminin kökü kaçtır?

A) 12

B) 14

C) 16

D) 18

E) 20

 

5.

olduğuna göre, x kaçtır?

 

6. x(x + 4) + (x – y + 4)2 = –4

denklemine göre, x + y ifadesinin değeri kaçtır?

A) –2

B) 0

C) 2

D) 4

E) 6

 


7.

ifadesinin x cinsinden değeri kaçtır?

 

8.

ifadesinin değeri kaçtır?

A) 7

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

9. m n olmak üzere;

mx – n = 3m

nx + m = n olduğuna göre, x kaçtır?

A) 3

B) 2

C) 1

D) –1

E) –5

 

10.

x.y = 4z

x.z = 3y

y.z = 2x olduğuna göre, x.y.z çarpımı kaçtır?

A) 24

B) 12

C) 8

D) 6

E) 4

 

11. x , y doğal sayılar ve 2x2 – 3y = 18 olduğuna göre,

x2 – y en az kaç olabilir?

A) 16

B) 14

C) 12

D) 9

E) 6

 

12.

ifadesinin değeri kaçtır?

 

13. Değeri

olan kesrin pay ve paydasına hangi sayıyı eklersek kesrin değeri

olur?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

14. Payı paydasından 2 eksik olan bir kesrin payına 1 eklenip, paydasından 6 çıkarılırsa kesrin değeri 6 ya eşit oluyor.

Buna göre, bu kesrin paydası kaçtır?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 7

E) 8

 

15. 2 katının 4 fazlasının, 3 katının yarısının 2 eksiğine oranı 2 olan sayının yarısı kaçtır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 10

E) 12

 


16. a, b, c, d tamsayı olmak üzere,

a = 2b

b = 3c

c = 2d ise,

a + b + c + d toplamı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 24

B) 28

C) 32

D) 38

E) 42

 

17.

x + y = 6

x – y = – 2

y = kx + 10 denklemleri veriliyor. Buna göre, k kaçtır?

A) 1

B) 0

C) –1

D) –2

E) –3

 

18.

a – 3b + 2c = 4

3a – 5b + 5c = 17 ise, a + b + c toplamı kaçtır?

A) 13

B) 11

C) 9

D) 7

E) 5

 

19. x, y, z gerçel sayılar olmak üzere;

2x + y + 3z = 5

x + 3y + z = 8

3x + 2(y + z) = 11 ise, x + y + z toplamı kaçtır?

A) 4

B) 6

C) 8

D) 10

E) 12

 

20.

denklem sistemine göre, x + y + z toplamı kaçtır?

A) 19

B) 17

C) 15

D) 13

E) 11

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.B       2.D       3.C        4.E        5.A

 

6.B       7.D       8.A       9.B       10.A       11.D       12.D

 

13.A       14.D        15.A        16.E        17.E

 

18.C        19.A        20.D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR