BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 5

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1. 3x – (x + 7) = x – (–x + 7)

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) { 3}

B) { 2}

C) { 0}

D) { }

E) R

 

2. 2x – (3 – x) = x + (2x – 1)

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) R

B)

C) { 2}

D) { 3}

E) { 4}

 

3. x.(2a – 1) + 2b = 3

denkleminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise

a + b kaçtır?

 

4. x(m + 2) + n – 4 = 0

denkleminin çözüm kümesi tüm reel sayılar ise

m + n kaçtır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

E) 6

 

5. x(a + 2b + 3) + b + 2 = 0

denkleminin çözüm kümesi boş küme ise, a neye eşit olamaz?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

6. mx + n + 2x – 7 = 0

denkleminin çözüm kümesi boş küme ise m + n toplamı ne olamaz?

A) 4

B) 5

C) 6

D) 7

E) 8

 


7. x(a – 3) + b + 1 = 0

denklemini sağlayan x değeri bulunamıyorsa, a.b nin değeri aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –3

B) –1

C) 0

D) 1

E) 3

 

8. 3x + a = 2bx + b – 2 + ax

denkleminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise,

2a + b nin değeri kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 6

 

9. a(x2 – y2 – 15) + b(x – y + 3) = 0

denklem sistemi, a ve b nin her değeri için sağlanmaktadır.

Buna göre, x.y kaçtır?

A) –2

B) 1

C) 2

D) 4

E) 6

 

10. x(a + b – 2) + y(a – b) = 0

denklem sistemi her (x, y) ikilisi için sağlanıyor ise, a.b kaçtır?

A) –1

B) 0

C) 1

D) 2

E) 4

 

11. a(x + y) – b(x – y) = x + 5y

denklem sistemi her (x, y) ikilisi için sağlanıyor ise, ab neye eşittir?

A) 16

B) 9

C) 8

D) 4

E) 1

 

12. (x + 2)2 + (y – 2)2 = 0 ise, x.y kaçtır?

A) –6

B) –4

C) –2

D) 0

E) 2

 

13. x(x + 2) + 1 + y(y – 4) + 4 = 0 ise, x + y kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 6

 

14. (x2 – 9)4 + (y2 – 4)2 = 0 ise, x + y ifadesi aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –5

B) –3

C) –1

D) 1

E) 5

 

15.

denklemine göre, x2 – y2 neye eşittir?

A) 4

B) 6

C) 9

D) 12

E) 15

 


16. (a – 2b + 3)2004 + (a – 3b + 7)2006 = 0

denklemine göre, a – b neye eşittir?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

17. a, b  R olmak üzere,

ifadesinin değeri kaçtır?

A) 6

B) 5

C) 4

D) 3

E) 2

 

18.

ifadesinde x in kaç farklı tamsayı değeri için D tanımsızdır?

A) 5

B) 4

C) 3

D) 2

E) 1

 

19. a + b + c = 0 ise,

ifadesinin sonucu kaçtır?

A) –2

B) –1

C) 0

D) 1

E) 2

 

20. ax + by = 4

(b – 1).x + (a + 1).y = 7

denklem sisteminin çözüm kümesi olduğuna göre, a + b kaçtır?

A) 10

B) 8

C) 6

D) 4

E) 3

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.E        2.B        3.B        4.A        5.A

 

6.B        7.A        8.A        9.D        10.C       11.B       12.B

 

13.A        14.B       15.E       16.E       17.B

 

18.D       19.B        20.B


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR