BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER TEST 2

Bu dersimizde 1. dereceden denklemler test, denklem soruları, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ test, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER İLE İLGİLİ SORULAR, denklem soruları ygs, BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER soru ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1. 2x – 3b = (a – 1).x + 21

denkleminin çözüm kümesi tüm reel sayılar ise,

a + b kaçtır?

A) –7

B) –4

C) –1

D) 2

E) 5

 

2. 3x + 11 = 5x + 5 – (2x – 6)

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {2}

B) {4}

C) {5}

D) R

E) R – {3}

 

3.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) R

B) {2}

C) {3}

D)

E) R–{–2}

 

4.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

5.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

 

6.

denkleminin çözüm kümesi nedir?

A) {–2}

B) {1}

C)

D) R – {–2}

E) R – {–2, 1}

 

7. 3xy – 2x + y – 1 = 0

denkleminde y nin hangi değeri için x bulunamaz?

 


8. y reel sayı olmak üzere,

denklemini sağlayan x tamsayısı kaçtır?

A) –13

B) –9

C) –6

D) –3

E) –1

 

9.

denklemi için x.y çarpımı kaçtır?

A) –16

B) –12

C) –8

D) –6

E) –4

 

10.

x(a – 2) + 3y + 4 = 0

3x + (b + 1)y + 2 = 0

denklem sistemi bütün gerçel sayılar için sağlanıyor ise, a.b çarpımı kaçtır?

A) 24

B) 16

C) 8

D) 4

E) 2

 

11.

2x + 3y + 4 = 0

(a + 1).x – b.y – 1 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise,

oranı kaçtır?

 

12.

3x + 2y – 6 = 0 ……d1

ax + by + 3 = 0 ……d2

verilen doğru denklemleri için d1 ve d2 çakışık ise, a.b çarpımı kaçtır?

 

13.

x + 5y + 3 = 0

(a + 2)x + 15y + 11 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi boş küme olduğuna göre, a kaçtır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

 

14.

–x + 7y + 11 = 0

2x + (b – 7)y + a = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi tüm gerçel sayılar ise,

b – 2a farkı kaçtır?

A) 63

B) 59

C) 51

D) 43

E) 37

 

15.

x – 5y = 3

2x + y = 17

(a + 3)x + 2y = 18 denklem sistemini sağlayan bir tek (x, y) ikilisi olduğuna göre, a kaçtır?

A) 5

B) 3

C) 1

D) 0

E) –1

 

16.

ax – 7y + 27 = 0

3x + by + a = 0

denklem sistemini sağlayan herhangi bir (x, y) ikilisi bulunamıyor ise, a aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) –12

B) –9

C) –6

D) –3

E) –1

 


17.

denklem sisteminin çözüm kümesi tüm gerçel sayılar ise, m.n çarpımı kaçtır?

 

18. 3x – 2y + 3 = 0 ve ax + by = 0

denklemlerinin çözüm kümesi boş küme ise, a = k.b ifadesindeki k kaçtır?

 

19.

x – y + 6 = 0………d1

2x + y + 3 = 0 ……...d2

d1 ve d2 doğruları bir noktada kesişiyor ise, x.y çarpımı kaçtır?

A) –9

B) –6

C) –3

D) –2

E) –1

 

20.

ax + 4y + 2 = 0

3x + by + 1 = 0

denklem sisteminin çözüm kümesi sonsuz elemanlı ise, ifadesinin değeri kaçtır?

A) 8

B) 6

C) 4

D) 2

E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.B       2.D        3.E       4.E       5.E

 

6.C        7.B        8.E        9.B        10.D       11.A       12.C

 

13.A       14.E        15.E       16.B        17.B

 

18.A        19.A        20.C


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR