ÇARPANLARA AYIRMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu testimizde ÇARPANLARA AYIRMA test, çarpanlara ayırma ile ilgili test, çarpanlara ayırma soruları, çarpanlara ayırma soru tipleri, çarpanlara ayırma çözümlü sorular gibi konuları ele alacağız.

 

1.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

2.

ifadesinin sadeleşmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

3.

Yukarıdaki ifadenin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

4.

işleminin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5.

ifadesinin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6. (a+b-c)²-(a-b+c)² ifadesinin en sade şekli aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a(c-a)                     B) 4b(c-a)             C) 4c(a-b)

D) 4a(b-c)                     E) 2c(a-b)

 

 

7.

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 


8.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

9.

ifadesinin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

10.

eşitliğini doğrulayan a nın, b cinsinden değerleri toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

11.

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi a nın bir çarpanıdır?

A) b-1                            B) b+1                   C) b²-2

D) 2+b                           E) 2-b

 

 

12.

(a-x)(b-y)+xy-x(y-b)-y(x-a)

ifadesinin kısaltılmış biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) ab                             B) xy                      C) –xy

D) ax                             E) by

 

 

13.

olduğuna göre,

ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) xy-1                          B) 1+xy                  C) 1-xy

D) xy                              E) -xy

 

 

14.

x=4   y=2

olduğuna göre,

ifadesinin değeri kaçtır?

A) 16                             B) 32                      C) 64

D) 128                           E) 256

 

 


15. x,y birer gerçel sayı ve

olduğuna göre, x+y kaçtır?

 

 

16.

olduğuna göre, y aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

 

17.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) b-a                            B) a-b                    C) a+b

D) a-1                            E) a+1

 

 

18.

olduğuna  göre

  nin değeri kaçtır?

A) 4                                B)  6                       C) 8

D) 10                             E) 12

 

 

19.

olduğuna göre a kaçtır?

A) 5                                B) 15                      C) 25

D) 35                             E) 45

 

 

20.

olduğuna göre, x+y toplamı kaçtır?

A) 12                             B) 13                      C) 14

D) 15                             E) 16

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D      2-B      3-D      4-A      5-A

 

6-D      7-A     8-E      9-C     10-C      11-E

 

12-A      13-D     14-B      15-D      16-A      17-B      18-C      19-C     20-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
kürtçülük de türkçülük de bölücülüktür.---Recep Tayyip ERDOĞAN
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR