DENKLEM ÇÖZME, DENKLEMLER TEST SORULARI 2

Bu testimizde denklem soruları ve çözümleri, denklem problemleri, denklem problemleri ve çözümleri, denklemler ve çözümleri, denklemler ile ilgili test, denklemler test gibi konuları ele alacağız.

 

1.

 toplamı nedir?

A)  1                               B) -2                       C) z

D) y                                E) x

 

 

2.

 olduğuna göre x in değeri nedir?

A) 0,063                        B) 0,63                  C) 6,3

D) 63                             E) 630

 

 

3.

 eşitliğini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

4.

 denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangi-sidir?

 

 

5.

 olduğuna göre, x kaçtır?

 

 

6.

I.   3x-5=8-x

II.   4x=13

Yukarıdaki denklemler özdeştir. II. denklemi elde etmek için I. denklem üzerinde aşağı-daki işlemlerden hangisi yapılmalıdır?

A) İki yanına x+5 eklenmelidir

B) İki yanına x-5 eklenmelidir

C) İki yanına 5-x eklenmelidir

D) Sol yanına x, sağ yanına 5 eklenmelidir

E) Sol yanına -x, sağ yanına -5 eklenmelidir

 

 

7.

 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 100                           B) 120                   C) 210

D) 121,8                       E)141,7

 

 

8.

 olduğuna göre, x kaçtır?

A) 10                             B) 8                        C) 6

D) 4                               E) 2

 

 

9.

x+2=5 ; x-y=1 olduğuna göre,

 ifadesinin değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5                                B) 10                      C) 15

D) 20                             E) 25

 

 

10.

14x-3y=39

6x+17y=35

denklem sisteminin çözümü aşağıdakilerden hangi değer takımını kök olarak kabul eder?

A) x=2 ; y=3                  B) x=-2 ;y=-3        C) x=3 ; y=-2

D) x=3 ; y=1                 E) x=-3 ; y=-1

 

 

11.

 denklemlerini aynı za-manda sağlayan x ve y değerlerinin x=y=1 olabilmesi için b aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A)  3                               B) 2                        C) 1

D) –2                             E) -3

 


12.

 eşitliğinde x ve y, 5 ten küçük birer doğal sayı ise y  kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

D) 1                               E) 0

 

 

13. (2x-y-3)a+(x+y)b=0 eşitliğini her a, b için doğru ise, y kaçtır?

A) –2                             B) –1                      C) 0

D) 1                               E) 2

 

 

14.

 olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?

 

 

15. 

olduğuna göre, a2+b2 toplamı kaçtır?

A) 18                             B) 21                      C) 25

D) 36                             E) 61

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E      2-B      3-C      4-A

 

5-A      6-A      7-C      8-D      9-D

 

10-D     11-D      12-B      13-B      14-B     15-E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kudüs onurumuzdur, Kudüs'e sahip çıkalım.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR