DENKLEM ÇÖZME DENKLEMLER TEST SORULARI 3

Bu testimizde denklem soruları ve çözümleri, denklem problemleri, denklem problemleri ve çözümleri, denklemler ve çözümleri, denklemler ile ilgili test, denklemler test gibi konuları ele alacağız.

 

1. Farkları 4, toplamları 14 olan iki doğal sayının çarpımı kaçtır?

A) 27                             B) 36                      C) 45

D) 54                             E) 65

 

 

2. Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı, öbürünün 4 katına eşittir.

Bu sayılardan küçük olanı kaçtır?

A) 33                             B) 30                      C) 27

D) 24                             E) 22

 

 

3.

denklemini sağlayan x ve y değerleri hangileridir?

 

 

4.

 olduğuna göre (xy+yz+zx) ifadesinin nümerik değeri kaçtır?

A) 20                             B) 8                        C) 11

D) –11                           E) 22

 

 

5.

 denklem sistemini sağlayan x'in değeri nedir?

A) 4                                B) –4                      C) –8

D) 8                               E) -12

 

 

6. x, y, z sıfır ya da pozitif tamsayılar olmak koşuluyla,

3x+2y+z=60

2x+3y+z=50

denklem sistemini sağlayan en büyük z değeri nedir?

A) 20                             B) 30                      C) 40

D) 50                             E) 60

 

 

7.

 olduğuna göre, x+y+z topla-mının değeri nedir?

A) 5                                B) 7                        C) 8

D) 10                             E) 12

 

 

8.

olduğuna göre, x+y+z toplamı kaçtır?

 

 

9.

x-2y-2z+v nin değeri kaçtır?

A) 4                                B) 6                        C) 9

D) 12                             E) 18

 

 

10.

x+2y+3z=15

x+4y+6z=25

Yukarıdaki denklemleri sağlayan x değerini bulmak için başka bir bilgiye gerek var mı mıdır, varsa nedir?

A) Başka bir bilgiye gerek yoktur.

B) x+y+z değerinin verilmesi gereklidir.

C) y değerinin verilmesi gereklidir.

D) z değerinin verilmesi gereklidir.

E) y+z değerinin verilmesi gereklidir.

 

 


11. x, y, z birbirinden farklı birer pozitif tamsayıdır.

x-y+z=3

x+y+z=7

olduğuna göre, x in alabileceği değerler toplamı kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

 

12.

a+b+c=d

b+c+d=a

c+d+a=b

ise a+b+d toplamı nedir?

A) c                                B) 2c                      C) 3c

D) –c                             E) –3c

 

 

13. x, y, z sıfırdan ve birbirinden farklı po-zitif tamsayılardır.

Buna göre, 3x+2y+z=40 denklemini sağlayan en büyük z kaçtır?

A) 34                             B) 33                      C) 32

D) 31                             E) 30

 

 

14.

2a+3b+4c=9

4a+3b+2c=15

ise, a+b+c toplamı kaçtır?

A) –6                             B) –4                      C) 0

D) 4                               E) 6

 

 

15. x, y, z sıfırdan büyük birer tamsayı ve 3x+2y+z=97 olduğuna göre, y nin en büyük değeri kaçtır?

A) 47                             B) 46                      C) 45

D) 44                             E) 43

 

 

16.

x+y+z=6

xy+xz=9

olduğuna göre, x kaçtır?

 

 


17. a, b, c pozitif tamsayılar ve

a.b=12

b.c=60

a.c=80

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 10                             B) 9                        C) 8

D) 4                               E) 2

 

 

18. x, y gerçel sayılar ve

olduğuna göre, x+y toplamı kaçtır?

A) –15                           B) –14                   C) –13

D) 14                             E) 15

 

 

19.

x-y=22

y+z=10

z-v=8

olduğuna göre, x-2y-2z+v ifadesinin değeri kaçtır?

A) 4                                B) 12                      C) 20

D) 32                             E) 40

 

 

20.

3a-3b+4c=7

2a-6b+8c=2

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 6                               E) 8

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C     2-A     3-C      4-C     5-D

 

6-B     7-A     8-A     9-A     10-A     11-C

 

12-E      13-B      14-D      15-B      16-A      17-D      18-C     19-A     20-A


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR