EŞİTSİZLİKLER, BASİT EŞİTSİZLİKLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu testimizde basit eşitsizlikler çözümlü sorular, basit eşitsizlikler test, 1.dereceden eşitsizlikler çözümlü sorular, eşitsizliklerle ilgili çözümlü örnekler gibi konuları ele alacağız.

 

1.

olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) x>y>z       B) x>z>y                C) y>z>x

D) y>x>z                       E) z>x>y

 

 

2.   x+2y-12=0  ve 1<y<4  ise, x  için aşağıdakilerden  hangisi doğrudur?

A)  4<x<10                   B) 10<x<14        C) 12<x<14

D) 1<x<8                      E) 0<x<4

 

 

3. a, b, c birer tamsayı olmak üzere

olduğuna göre, b kaç değişik değer alabilir?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

4.

olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) 0<b<1                      B) 1<b<2               C) b=0

D) b>2                           E) b<0

 

5.

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) c=1                           B) c=2                    C) c>2

D) 0<c<1                      E) 1<c<2

 

 

6. a, b, c gerçel sayılar ve

 ise, aşağıdakilerden hangisi  kesinlikle doğrudur?

A) a>b ve a>c

B) a>b veya b>c

C)  a> c  veya  b>c

D) c>a ve c>b

E)  c >a veya c> b

 

 

7.   

eşitsizliğinin daima sağlanabilmesi için a hangi aralıkta bulunmalıdır?

A) (-¥, -1)                     B) (-12, 5)             C) (-1, 0)

D) (O, 1)                        E) (-2, -¥)

 

 

8. a, b gerçel sayılar ve

olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur?

A) ab<0                         B)  ab>1                C) ab<1

D) ab>b                        E) ab>a

 

 

9. a ve b gerçel sayılar

olduğuna göre b için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 

 

10. Bir köyden kasabaya iki ayrı yoldan gidilmektedir.

1. yol    3a km,

2. yol    (a+8) km dir.

İkinci yol daha kısa olduğuna göre a için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 

 


11.  olmak üzere,  farkı en çok kaçtır?

A) 25                             B) 50                      C) 75

D) 100                           E) 125

 

 

12. x, y pozitif tam sayılar ve y<6

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 14                             B) 13                      C) 12

D) 11                             E) 10

 

 

13.

 eşitliğini sağlayan p doğal sayının alabileceği en küçük değer kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

14. a, b, c birer pozitif sayı ve

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) c<b                           B) b<c                    C) a<b

D) b<a                           E) a<c

 

 

15.

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) z<x<y                       B) z<y<x                C) y<x<z

D) x<y<z                       E) x<z<y

 

 

16.

olduğuna göre, b için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 

 

17. 0<a<1 ve b>0 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi her zaman doğrudur?

A) a.b<0                        B) a.b>1                C) a.b<b

D) a.b>b                       E) a.b<a

 

 

18. a<0<b olmak üzere,

gerçel sayısı veriliyor. Buna göre, k sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D     2-A      3-A      4-E

 

5-C     6-D      7-A      8-E     9-A      10-E

 

11-B     12-E     13-C      14-B      15-E      16-E      17-C      18-A


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Irkçılık, ezik olan benliğini diğer bireylere karşı üstün tutma çabasının ürünü olup içi boş şeytani bir yoldur.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR