KARIŞIM HESAPLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1. 20 kg lık tuzlu suyun tuz oranı %20 den %25 e çıkarmak için kaç kg su buharlaştırılmalıdır?

A) 2                                B) 3                        C) 5

D) 4                               E) 8

 

 

2. Karışabilen sıvılar kullanılarak bir kabın hacminin,

olan sıvılarla dolduruluyor.

Elde edilen karışımın özkütlesi  tür?

A) 1,8                            B) 2                        C) 2,2

D) 2,5                            E) 2,7

 

 

3. A kabında ağırlıkça %30 tuz içeren 2 kilogram, B kabında ise ağırlıkça %10 tuz içe-ren 1 kilogram tuzlu su bulunmaktadır. A daki tuzlu suyun yarısı B ye alınarak karıştırılmış, sonra da B dekinin yarısı A ya alınarak karıştırılmıştır.

A da son olarak elde edilen tuzlu suyun ağırlıkça % kaçı tuzdur?

A) 28                             B) 27                      C) 26

D) 25                             E) 24

 

 

4. Şeker oranı %15 olan 200 gr lık meyve suyu ile, şeker oranı %10 olan 300 lık meyve suyu karıştırıldığında, elde edilen karışımın şeker oranı yüzde kaç olur?

A) 13                             B) 12,5                  C) 12

D) 11,5                          E) 11

 

 

5. 100 gram un ile 10 gram tuzdan homojen bir karşım elde ediliyor.

Bu karışımın 1 gramında kaç gram un bulunur?

 

 

6. Kakao ve süt tozundan A ve B gibi iki homojen karışım yapılmıştır. A nın ağırlığı 10 gr ve kakao oranı %90, B nin ağırlığı 40 gr ve kakao oranı %40 tır.

A ve B karıştırıldığında elde edilen yeni karışımın kakao oranı % kaç olur?

A) 50                             B) 53                      C) 60

D) 65                             E) 70

 

 

7. Ağırlıkça %20 si şeker olan 10 kg lık un-şeker karışımına 8 kg daha un eklendiğine göre, yeni karışımın     oranı kaçtır?

 


8.
Ağırlıkça %36 sı şeker olan homojen un–şeker karışımının   sı alınarak yerine aynı ağırlıkta un ekleniyor.

Yeni karışımın ağırlıkça şeker yüzdesi kaçtır?

A) 10                             B) 15                      C) 20

D) 25                             E) 30

 

 

9. Ağırlıkça %70 şeker olan un-yağ karşımdan x kg, %45 şeker olan başka bir un-şeker karışımdan ise y kg alınarak %65 i şeker olan yeni bir karışım elde ediliyor.

Buna göre x, y nin kaç katıdır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 7

 

 

10. A kg şeker, B kg un ile karıştırıyor.

Bu karışımın ağırlıkça yüzde kaçı şekerdir?

 

 

11. %30 u su olan a litrelik bir karışıma 20 litre daha su ilave ediliyor.

Elde edilen yeni karışımının %50 si su olduğuna göre, a kaç-tır?

A) 20                             B) 25                      C) 40

D) 50                             E) 55

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-D       3-D       4-C

 

5-A      6-A      7-D       8-E      9-C       10-D       11-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR