KOMBİNASYON İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu dersimizde kombinasyon soruları ve cevapları, kombinasyon soruları ve çözümleri, kombinasyon test, kombinasyon test indir, kombinasyon ile ilgili sorular gibi konuları ele alacağız.

 

1. Okul kantininde 6 değişik türde yemek vardır.

İki değişik türlü yemek, yemek isteyen bir öğrenci kaç seçim yapabilir?

A) 30                             B) 15                      C) 10

D) 6                               E) 3

 

2. 10. kişilik voleybol oyuncusundan kaç türlü 6 kişilik voleybol takımı yapılabilir?

A) 60                             B) 120                   C) 180

D) 210                           E) 420

 

 

3. Bir lokantada 8 türlü yemek vardır.

3 türlü yemek, yemek isteyen bir kimse kaç türlü seçim yapabilir?

A) 16                             B) 26                      C) 36

D) 46                             E) 56

 

 

4. n sayıda elemanın 4 lü ve 5 li kombine-zonları

ise n kaçtır?

A) 9                                B) 8                        C) 7

D) 5                               E) 4

 

 

5. Bir düzlem üzerinde bulunan 10 doğru-dan 3’ü bir A noktasından, geri kalanlardan 4'ü de A dan farklı bir B noktasından geçmektedir.

Birbirlerine paralel olmayan doğruların A ve B ile birlikte kaç kesişme noktası vardır?

A) 36                             B) 38                      C) 43

D) 45                             E) 47

 

 

6. M, N, P, Q, R gibi beş değişik seçmeli dersten M ve N dersleri aynı saatte verilmektedir.

Bu beş dersten ikisini seçmek isteyen bir öğrencinin bu durumda kaç seçeneği vardır?

A) 4                                B) 6                        C) 9

D) 10                             E) 12

 

 

7. 10 sporcudan beş kişilik bir takım oluşturulacaktır.

Bu sporculardan takıma girecek iki kişi belli olduğuna göre, takım kaç değişik biçimde oluşturulabilir?

A) 336                           B) 112                   C) 56

D) 48                             E) 36

 

 

8. 11 kişilik bir kafileden 5 kişi İzmir’e, 6 kişi Ankara’ya gidecektir.

Bu iki grup kaç değişik biçimde oluşturulabilir?

A) 490                           B) 484                   C) 480

D) 462                           E) 458

 

 

9. n elemanlı bir kümenin r-li bütün kombinasyonlarının (kombinezonlarının) sayısı C(n,r) ile gösterildiğine göre,

C(0,0)+C(6,3)=3C(m,m-1)

Eşitliğinde m kaç olmalıdır?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 


10. n elemanlı bir kümenin r-li bütün kombinasyonlarının (kombinazonlarının) sayısı C(n,r) ile gösterildiğine göre,

C(n,2)+C(n,3)=4C(n,1)

eşitliğinde n kaç olmalıdır?

A) 3                                C) 4                        C) 5

D) 6                               E) 7

 

 

11. A={a,b,c,d,e} kümesinin, 3 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde a elemanı bulunur?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 

12.

A={a,c,d}

B={a,b,c,d,e,f,g}

olduğuna göre, B nin alt kümelerinin kaç tanesi A kümesini kapsar?

A) 16                             B) 32                      C) 48

D) 96                             E) 112

 

 

13. 8 kişilik bir gruptan 5 kişilik kaç değişik takım kurulabilir?

A) 336                           B) 224                   C) 168

C) 112                           E) 56

 

 

14.

Yukarıdaki şekilde  olduğuna göre, köşeleri bu 8 noktadan (A, B, C, D, E, F, G, H) herhangi üçü olan kaç üçgen çizilebilir?

A) 45                             B) 48                      C) 52

D) 56                             E) 72

 

 

15. A = {1, 2, 3, 4, 5} kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde 5 elemanı bulunur?

A) 24                             B) 22                      C) 20

D) 16                             E) 8

 

 

16. A={1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}

kümesinin 4 elemanlı alt kümelerinin kaç tanesinde 2 bulunur; ama 4 bulunmaz?

A) 10                             B) 15                      C) 20

D) 50                             E) 70

 

 

17. Yükseköğretim için A ve B ülkelerine gönderilmek üzere 5 öğrenci seçilmiştir.

Her iki ülkeye en az birer öğrenci gideceğine göre, bu 5 öğrenci kaç farklı gruplama ile gönderilebilir?

A) 10                             B) 20                      C) 25

D) 30                             E) 40

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B       2-D      3-E       4-A

 

5-B      6-C       7-C       8-D      9-D       10-C

 

11-C      12-A       13-E       14-A       15-D      16-C       17-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
kürtçülük de türkçülük de bölücülüktür.---Recep Tayyip ERDOĞAN
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR