MODÜLER ARİTMETİK İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu dersimizde Modüler Aritmetik çözümlü sorular, Modüler Aritmetik bölme işlemi, Modüler Aritmetik özellikleri, Modüler Aritmetik üslü sorular, modüler aritmetik soruları, modüler aritmetik test, modüler aritmetik soruları ve çözümleri, modüler aritmetik zor sorular ve çözümleri gibi konuları ele alacağız.

 

1.  ün mod 7 ye göre denk olduğu sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2                                B) 4                        C) 1

D) 3                               E) 0

 

 

2. Z/7 de 2x+5=1  denkleminin kökü aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3                                B)  5                       C) 1

D) –4                             E) 2

 

 

3. {0, 1, 2, 3, 4, 5} evrensel kümesinde 4x²=1 (mod 6) denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) {5}                             B) {4}                     C) {2}

D) {1}                             E)

 

 

4.

olduğuna göre, x in alabileceği pozitif en küçük iki değerin toplamı kaçtır?

A) 7                                B) 8                        C) 9

D) 10                             E) 11

 

 

5.      

olduğuna göre, x aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

6.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

7.  

olduğuna göre, x in en küçük değeri kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 3

D) 7                               E) 10

 

 

8.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

E) 1                                E) 7

 

 

9.  in 9 ile bölümünden kalan kaç-tır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

10.   

toplamının 5 ile bölümün¬den kalan kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 


11.  sayısının 7 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 1                                               B) 2                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

12.  olduğuna göre, x sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 9                                B) 7                        C) 5

D) 4                               E) 3

 

 

13. Tam 12 yi gösteriyorken çalıştırılan bir saatin akrebi, 1999 saatlik süre dolduğu anda kaçı gösterir?

A) 3                                B) 5                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

14.  ün 5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 4                                B) 3                        C) 2

D) 1                               E) 0

 

 

15. x iki basamaklı bir doğal sayı,

olduğuna göre, x in en büyük ve en küçük değerlerinin toplamı kaçtır?

A) 92                             B) 109                   C) 124

D) 154                          E) 169

 

 

16.  sayısının birler basamağındaki rakam kaçtır?

A) 1                                B) 3                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

17. 365 günlük bir yıldaki cumartesi ve pazar günleri sayısının toplamı en çok kaçtır?

A) 102                           B) 103                   C) 104

D) 105                           E) 106

 

 

18.  sayısının 5 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 

 

19.

denklemini sağlayan kaç tane a tamsayısı vardır?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C       2-B      3-E      4-C      5-D

 

6-B      7-C       8-C       9-A       10-A      11-A

 

12-E      13-C       14-B       15-B       16-C       17-D      18-C       19-B


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR