ORAN ORANTI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu dersimizde oran orantı çözümlü sorular, oran orantı test, oran orantı test indir, oran orantı ile ilgili test, oran orantı ile ilgili test gibi konuları ele alacağız.

 

1.   olduğuna göre, aşağıdaki ifadelerin hangisi doğrudur?

 

 

2.

ait x değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3                                               B) 4                                        C) 6

D) –5                                             E) –8

 

 

3.

nedir?

 

 

4. a, b, c, d ve k birer reel sayıdır.

  orantısından,  oranı elde edildiğine göre, m nin değeri nedir?

 

 

5.

 olduğuna göre   çarpımının değeri nedir?

 

 

6.  in değeri kaçtır?

 

 

7.     olduğuna göre   kesrinin değeri kaçtır?

 

 

8. Kilosu 2875 lira olan peynirden 640 gram alan bir kişi kaç lira ödeyecektir?

A) 1840                                        B) 1910                                                C) 2160

D) 2220                                        E) 2270

 

9. 330 ceviz üç kişiye sırasıyla  sayıları ile orantılı olacak şekilde paylaştırılıyor. Payı en az olan, kaç ceviz almıştır?

A) 40                                             B) 45                                                     C) 50

D) 55                                             E) 60

 

 

10.

olduğuna göre, x, y, z sırasıyla hangi sayılarla orantılıdır?

A) 5, 6, 10                                    B) 4, 5, 6                                               C) 4, 6, 10

D) 3, 4, 10                                    E) 3, 4, 6

 

 


11.

olduğuna göre y kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                                       C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

12.

 kaçtır?

A) 2                                               B) 3                                                       C) 4

D) 6                                               E) 8

 

 

13.

olduğuna göre, L kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                                       C) 4

D) 6                                               E) 8

 

 

14.

olduğuna göre, c kaçtır?

A) 1                                               B) 2                                                       C) 3

D) 4                                               E) 5

 

 

15.

olduğuna göre,  kaçtır?

A) 7                                               B) 8                                                       C) 9

D) 10                                             E) 11

 

 

16.

olduğuna göre, c² kaçtır?

 

 

17.

b=2a   c=2b   d=3c

a+b+c+d=19

olduğuna göre, d-a farkı kaçtır?

A) 7                                               B) 8                                                       C) 9

D) 11                                             E) 12

 

 

18.

olduğuna göre,   kaçtır?

 

 

19.

olduğuna göre, b kaçtır?

A) 14                                             B) 12                                                     C) 10

D) 8                                               E) 6

 

 


20.

  ve

olduğuna göre, x+y+z toplamı kaçtır?

A) 18                                             B) 21                                                     C) 24

D) 27                                             E) 30

 

 

21.

olduğuna göre,   kaçtır?

 

 

22. a+b ve a–b sayıları aralarında asal olmak üzere,

olduğuna göre,   nin değeri kaçtır?

 

 

23.

olduğuna göre,   değeri kaçtır?

 

 

24.

 olduğuna göre, b+2d işleminin sonucu kaçtır?

A) 30                                             B) 20                                                     C) 15

D) 10                                             E) 5

 

25. a, b, c birer doğal sayı ve 2a=3b , a+c=2b olduğuna göre,   işleminin sonucu kaçtır?

A) 2                                                               B) 3                                                       C) 4

D) 5                                                               E) 6

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-E       2-C       3-D       4-A       5-B       6-C

 

7-D       8-A       9-E       10-E       11-C       12-A       13-E       14-C      15-A

 

16-A       17-D      18-C       19-E      20-C       21-B       22-D       23-C       24-D       25-E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kendini sevip saygı duymayan başkalarını da sevip saymaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR