RASYONEL SAYILAR TEST SORULARI 1

Bu testimzide rasyonel sayılar çözümlü sorular, rasyonel sayılar çözümlü test, rasyonel sayılar soruları, rasyonel sayılar test ygs, matemetik rasyonel sayılarla ilgili problemler ve çözümleri gibi konuları ele alacağız.

 

1.

 kesri aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

2.  2, 3, 4, 5 rakamlarının ikisinden oluşturulan iki basamaklı bir sayı pay, öteki ikisinden oluşturulan iki basamaklı bir sayı da payda olmak üzere elde edilebilecek kesirlerden en büyüğünün yaklaşık değeri nedir?

A) 2,34                          B) 2,14                  C) 1,96

D) 1,72                          E) 1,48

 

3. x, pozitif bir ondalık sayıdır.     bir tamsayı olduğuna göre, x in virgülden sonraki kısmı nedir?

A) ...,975                       B) ...,075               C) ...,125

D) ...,250                       E) ...,025

 

 

4.

işleminin sonucu nedir?

A)  4                               B)  7                       C)  15

D)  22                            E)  41

 

 

5. Bir sayının 0,25 ile çarpmak, bu sayıyı kaça bölmektir?

A) 10                             B) 8                        C) 6

D) 4                               E) 2

 

 

6. (0,782+0,218).(0,3+0,7)

Yukarıdaki işlemin sonucu nedir?

A) 1                                B) 2                        C) 0,1

D) 0,2                            E) 0,01

 

 

7. k ve m devirli (peryodik) ondalık sayılar olmak üzere

 toplamı kaçtır?

A) 6,2                            B) 6,3                     C) 6,4

D) 6,5                            E) 6,6

 

 

8.   devirli (peryodik) ondalık sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

9. 3,075 sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

 

 

10. 0,0703(0,3-0,2)

işleminin sonucu kaçtır?

A) 0,00703                   B) 0,0703              C) 0,703

D) –0,0703                   E) –0,00703

 

 

11.

işleminin sonucu kaçtır?

A) 610                           B) 601                   C) 340

D) 331                           E) 304

 

 

12.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 77,1                          B) 95,1                  C) 186

D) 760,2                       E) 861

 

 

13.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 2200                         B) 220                   C) 22

D) 2,2                            E) 0,22

 

 


14.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

15.

 işleminin sonucu kaçtır?

 

 

16.

  işleminin sonucu kaçtır?

A) 0,1                            B) 0,4                     C) 1

D) 4                               E) 10

 

 

17.

olduğuna göre, k kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

18.

  işleminin sonucu kaçtır?

A) 1                                B) 1,1                     C) 11

D) 22                             E) 33

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-A      3-A      4-D

 

5-D      6-A      7-B      8-A      9-A      10-A

 

11-C     12-D      13-B     14-A      15-D      16-B      17-B     18-B


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kudüs onurumuzdur, Kudüs'e sahip çıkalım.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR