RASYONEL SAYILAR TEST SORULARI 3

Bu testimzide rasyonel sayılar çözümlü sorular, rasyonel sayılar çözümlü test, rasyonel sayılar soruları, rasyonel sayılar test ygs, matemetik rasyonel sayılarla ilgili problemler ve çözümleri gibi konuları ele alacağız.

 

1.

 İşleminin sonucu kaçtır?

 

2.

 İşleminin sonucu kaçtır?

A) 0,1                            B) 0,2                     C) 10

D) 20                             E) 100

 

 

3.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 0                                B) 0,2                     C) 9,9

D) 10,1                          E) 11,1

 

 

4.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1                                B) 7                        C) 9

D) 11                             E) 21

 

5.

 sayıları için aşağıdaki sıralanışların hangisi doğudur?

 

 

6.

 olduğuna göre a, b, c sayıları sırasıyla, aşağıdakilerden hangisindeki sayılar olabilir?

 

 

7. a, b, c birer pozitif sayı ve

olduğuna göre, a, b, c arasındaki bağlantılardan hangisi doğrudur?

A) c<b<a                       B) b<c<a               C) b<a<c

D) a<b<c                      E) a<c<b

 

 

8.

  olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) c>a>b                       B) b>a>c               C) b>c>a

D) c>b>a                      E) a>b>c

 

 

9.

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) c<a<b                       B) b<c<a               C) b<a<c

D) a<c<b                      E) a<b<c

 

 

10. a, b ve c pozitif gerçel sayılar ve

olduğuna göre aşağıdaki sıralamalardan hangisidir?

A) c<b<a                       B) c<a<b               C) a<c<b

D) a<b<c                      E) b<a<c

 

 


11.

 sayılarının küçükten büyüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) a<c<b                       B) a<b<c               C)  b<c<a

D) c<b<a                      E) c<a<b

 

 

12. a, b, c birer pozitif gerçel sayı ve

2a=3b    2b=c

olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) a<b<c                       B) a<c<b               C) c<b<a

D) c<a<b                      E) b<a<c

 

 

13. a, b, c negatif tamsayılar,

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) a<b<c                       B) a<c<b               C) c<a<b

D) c<b<a                      E) b<a<c

 

 

14.

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) a<c<b                       B) a<b<c               C) b<a<c

D) b<c<a                      E) c<b<a

 

 

15.

olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) y<x<z                       B) z<y<x                C) z<x<y

D) x<y<z                       E) x<z<y

 

 

16.

 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) c<b<a                       B) c<a<b               C) a<b<c

D) a<c<b                      E) b<c<a

 

 

17. a, b, c farklı pozitif tamsayılar ve

olduğuna göre, a+b+c toplamının en küçük değeri kaçtır?

A) 5                                B) 6                        C) 7

D) 8                               E) 9

 

 

18.

 olduğuna göre, x aşağıdakilerden hangisi olabilir?

 

 

19. 0<x<y  olduğuna göre, aşağıdakilerden hangileri yanlıştır?

 

20.

 sıralamasında birbirini izleyen sayılar arasındaki farklar eşittir. Buna göre, a+b toplamı kaçtır?

 

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B     2-C      3-C      4-E

 

5-A      6-C      7-D      8-E      9-E      10-C      11-B

 

12-E      13-D      14-A      15-A      16-A      17-C      18-B      19-B      20-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Irkçılık, ezik olan benliğini diğer bireylere karşı üstün tutma çabasının ürünü olup içi boş şeytani bir yoldur.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR