SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ TEST SORULARI

Bu testimizde ygs matematik çözümleme soruları, çözümleme soruları ve çözümleri, çözümleme örnekleri gibi konuları ele alacağız.

 

1. İki basamaklı bir sayının rakamlarının yerleri  değiştirilirse, sayı 27 büyüyor.

Bu sayının rakamları arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1                                               B) 2                                        C) 3

D) 4                                               E) 5

 

2. Her biri en az iki basamaklı olan 10 tane sayı vardır.

Bunlardan her birinin birler ba-samağındaki rakam, sayısal değeri bakımından 1 küçültülür, onlar basamağındaki rakam 1 büyültülürse bu 10 sayının toplamı ne kadar artar?

A) 80                                             B) 89                                     C) 90

D) 99                                             E) 101

 

3. a, b rakamlarından oluşan iki basamaklı ab sayısı, rakamlarının toplamının x katı, ba sayısı rakamları toplamının y katı olduğuna göre x+y toplamı kaçtır?

A) 8                                               B) 9                                        C) 10

D) 11                                             E) 12

 

4.

x=A4BC2

y=A2BC4

Yukarıda verilen x ve y sayıları, birer ve binler basamağı yer değiştirmiş olan 5 ba-samaklı iki sayıdır.

Buna göre, x-y farkı kaçtır?

A) 2                                               B) 8                                        C) 198

D) 1998                                        E) 2000

 

5. ABCD ve ACBD dört basamaklı birer sa-yıdır. Bu iki sayının farkı 540 olduğuna göre,  farkı kaçtır?

A) 3                                               B) 4                                        C) 5

D) 6                                               E) 8

 

6. Üç basamaklı abc sayısının birler basamağı 4 tür. Birler basamağı ile yüzler basamağı değiştirildiğinde oluşan yeni sayı, abc sayısından 297 küçüktür.

Buna göre, abc sayısının yüzler basamağı kaçtır?

A) 2                                               B) 3                                        C) 5

D) 7                                               E) 9

 

7. Üç basamaklı ABC sayısı iki basamaklı AB sayısından 232 fazladır.

Buna göre  A+B+C toplamı kaçtır?

A) 13                                             B) 14                                     C) 15

D) 16                                             E) 17

 

8. Rakamları birbirinden farklı olan ve yüzler basamağındaki rakam ile birler basamağındaki rakam yer değiştirdiğinde sayı değeri 693 artan, üç basamaklı kaç tane ABC doğal sayısı vardır?

A) 8                                               B) 10                                     C) 12

D) 14                                             E) 16

 


9.
Üç basamaklı  4AB sayısı, iki basamaklı BA sayısının 13 katından 7 fazladır.

Buna göre, BA sayısı kaçtır?

A) 19                                             B) 25                                     C) 27

D) 29                                             E) 32

 

10. Üç basamaklı 9KM sayısı iki basamaklı KM sayısının 31 katıdır.

Buna göre, K+M toplamı kaçtır?

A) 2                                               B) 3                                        C) 5

D) 6                                               E) 9

 

11. Rakamları birbirinden farkı beş basamaklı 28A9B sayısının 9 ile bölümünden kalan 7, aynı sayının 5 ile bölümünden kalan ise 1 dir.

A¹0 olduğuna göre, A-B farkı kaçtır?

A) 6                                               B) 5                                        C) 4

D) 3                                               E) 2

 

12. A ve B birer rakam, AB ve BA da iki ba-samaklı sayılardır.

Buna göre, AB-BA farkı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 9                                               B) 18                                     C) 36

D) 54                                             E) 61

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C      2-C      3-D

 

4-D      5-D      6-D      7-B

 

8-E      9-E      10-B      11-C      12-E


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
İnsanları beraber gezerek, tozarak, konuşarak değil aynı evde beraber yaşayarak, özellikle bir işi beraber yaparak tanıyabilirsiniz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR