TABAN ARİTMETİĞİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1.  olabilmesi için a ne olmalıdır. ( 4 ye 5 taban gösterir.)

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E)5

 

2. 38 in hangi tabandaki karşılığı 123 tür?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

3. n tabanına göre 101 sayısı 10 tabanına göre 50 ye eşit olduğuna göre n aşağıdakilerden hangisidir?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

4. 7 tabanındaki 266 sayısının 10 tabanındaki yazılışı nedir?

A) 184                           B) 158                   C) 146

D) 62                             E) 38

 

5. 7 tabanındaki  sayısının bir fazlası aynı tabanda nasıl yazılır?

A) 357                           B) 360                   C) 363

D) 365                           E) 366

 

6. 10 ve 3 sayı tabanını göstermek üzere

farkı, 10 tabanına göre kaçtır?

A) 192                           B) 196                   C) 206

D) 208                           E) 212

 

7. a sıfırdan farklı bir rakamı, 4 ve m sayı tabanını göstermek üzere,

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 9                                B) 12                      C) 15

D) 18                             E) 20

 

8. 3, sayı tabanını göstermek üzere,

farkı, 3 tabanına göre kaçtır?

A) 22                             B) 21                      C) 20

D) 12                             E) 10

 

9. 5, sayı tabanını göstermek üzere,

çarpımı, 5 tabanına göre kaçtır?

A) 100321                                    B) 100111            C) 10041

D) 141                           E) 104

 

10. 2, sayı tabanını göstermek üzere,  farkı, 2 tabanına göre kaçtır?

A) 1010                         B) 101                   C) 11

D) 10                             E) 1

 

11. m ve 6 sayı tabanları olmak üzere  olduğuna göre, m kaçtır?

A) 3                                B) 4                        C) 5

D) 7                               E) 8

 

12. 2 ve 5 sayı tabanını göstermek üzere

olduğuna göre, a kaçtır?

A) 0                                B) 1                        C) 2

D) 3                               E) 4

 


13. 4, sayı tabanını göstermek üzere,  çarpma işleminin sonucu 4 tabanına göre aşağıdakilerden hangisidir?

A) 13231                      B) 13221               C) 13213

D) 12321                                      E) 12231

 

14. 10 ve m sayı tabını göstermek üzere,  olduğuna göre, m kaçtır?

A) 9                                B) 8                        C) 7

D) 6                               E) 5

 

15. m sayı tabanını göstermek üzere,

olduğuna göre, m kaçtır?

A) 8                                B) 7                        C) 6

D) 5                               E) 4

 

16.  doğal sayısı 4 tabanına göre yazıldığında, kaç basamaklı bir sayı elde edilir?

A) 4                                B) 5                        C) 6

D) 7                               E) 8

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-B      2-A      3-D      4-C

 

5-B      6-B      7-E      8-E      9-C

 

10-C      11-C      12-B      13-E      14-D      15-D      16-D


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR