ÜSLÜ SAYILAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI

Bu testimizde üslü sayılar test, üslü sayılar test indir, üslü sayılar test ygs, üslü sayılar test kpss, üslü sayılar çözümlü sorular gibi konuları ele alacağız.

 

1. m ve n birer tamsayı

ve   olduğuna göre, m+n toplamı kaçtır?

A) –1                             B) –2                      C) –3

D) –4                             E) –5

 

 

2.   

olduğuna göre,  in değeri kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 6

 

 

3.

   işleminin sonucu aşağıdaki-lerden hangisidir?

 

4.  sayısının   ü aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5.   olduğuna göre,  in değeri kaçtır?

A) 8                                B) 16                      C) 32

D) 64                             E) 128

 

 

6.

olduğuna göre, a kaçtır?

 

7.   olduğuna göre,  in a ve b türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

8.

İşleminin sonucu kaçtır?

A) 1600                         B)2000                  C) 2500

D) 4000                        E) 8000

 

 

9.   

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 3

D) 4                               E) 5

 

 

10.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 2                                               B) 3                        C) 4

D) 5                                               E)6

 

 

11.

 işleminin sonucu kaçtır?

A) 20                              B) 18                      C) 16

D)14                              5) 12

 

 

12.

 olduğuna göre, a kaçtır?

A) 1                                B) 2                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 


13.

olduğuna göre, a.b çarpımı kaçtır?

A) 12                             B) 24                      C) 36

D) 48                             E) 60

 

 

14.  

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 2                                B) 1                        C) 0

D) -1                              E) – 2

 

 

15.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

16.

olduğuna göre,  nin a ve b türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

17.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

18.

 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi a ya eşittir?

 

 

19. Bir kültürdeki bakteri sayısı her 1 saatlik süre sonucunda iki katına çıkmaktadır.

Başlangıçta 128 tane bakterinin bulunduğu bu kültürde 12 saatin sonunda kaç bakteri olur?

 

 

20.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-A     2-C      3-B     4-B

 

5-B     6-C      7-B      8-A      9-B      10-C      11-A

 

12-E      13-D      14-D      15-E      16-D      17-E     18-E     19-B      20-B


Diğer Matematik Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR