20. YÜZYIL BAŞLARI, BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, CEPHELER, CEMİYETLER TEST SORULARI 11

Bu testimizde cemiyetlerle ilgili klasik sorular, 1. dünya savaşı ile ilgili sorular, 1. dünya savaşı test, 1. dünya savaşı test indir, 1. dünya savaşı cepheler test soruları, 1. dünya savaşı kpss soruları, 1. dünya savaşı cepheler test soruları ve cevapları gibi konuları ele alacağız.

 

1. Sanayi İnkılâbı hangi olayla başladığı kabul edilmektedir?

A) Telefonun bulunması

B) Buharlı makinenin bulunması

C) Radyonun bulunması

D) Tüfeğin icadı

 

2. Hangi maddenin enerji kaynağı olarak kullanılmaya başlanılması Sanayi İnkılabında yeni bir dönem açmıştır?

A) Kömür

B) Petrol

C) Odun

D) Doğalgaz

 

3. Sanayi Devrimi sonrası en çok sömürgeye sahip ülke hangisidir?

A) Almanya

B) Fransa

C) İtalya

D) İngiltere

 

4. Aşağıdakilerden hangisi Sanayi İnkılâbının doğurduğu sonuçlardan değildir?

A) Hammaddeye duyulan ihtiyacın artması

B) Yeni Pazar bulma sorunun ortaya çıkması

C) Büyük sanayi tesisleri ortaya çıkması

D) İmparatorlukların yaygınlaşmaya başlaması

 

5. I. Dünya Savaşı öncesi Kuzey Afrika’da ki topraklarımız Uşi Antlaşması ile hangi devlete bırakılmıştır?

A) İngiltere

B) Fransa

C) İtalya

D) Almanya

 

6. Hangisi üçlü ittifak Devletleri arasında yer almaz?

A) İtalya

B) Hollanda

C) Almanya

D) Avusturya

 


7. Osmanlı Devleti Birinci Dünya Savaşına, hangi devlete savaş ilan etmesi sonucu resmen girmiştir?

A) Rusya

B) İtalya

C) İngiltere

D)Fransa

 

8. Doğu cephesinde kaybedilen topraklarımız hangi komutan tarafından Ruslardan geri alınmıştır?

A) Mareşal Fevzi Çakmak

B) Kazım Karabekir

C) İsmet İnönü

D) Mustafa Kemal

 

9. Aşağıdakilerden hangisi Çanakkale Zaferinin sonuçlarından değildir?

A) Rusya’da Çarlık yönetiminin devrilmesi

B) Milli Mücadele ruhunun oluşması

C) Mustafa Kemal’in yaratıcı komutan olarak tanınması

D) İtalyanların 12 Ada’dan çekilmesi

 

10. Yunanlıların İzmir’i işgali sırasında ilk kurşunu atan gazetecimiz kimdir?

A)  Hasan Basri

B) Hasan Fethi

C)  Hasan Tahsin

D) Uzun Hasan

 

11. Aşağıdakilerden hangisi Kurtuluş savaşı sırasında kurulan Zararlı Cemiyetler arasında yer almaktadır?

A) Kilikyalılar Cemiyeti

B) Trakya Paşaeli Cemiyeti

C) Mavri Mira

D) Reddi İlhak

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1 B

2 A

3 D

4 D

5 C

6 B

7 A

8 B

9 D

10 C

11 C


Diğer Tarih Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR