KURTULUŞ SAVAŞINA HAZIRLIK DÖNEMİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI 11

Bu testimizde kurtuluş savaşı test soruları, milli mücadele hazırlık dönemi klasik soru ve cevapları, kurtuluş savaşı test soruları ve cevapları, kongrelerle ilgili sorular, genelgelerle ilgili sorular, kpss tarih kongreler test çöz gibi konuları ele alacağız.

 

1)Sevr Antlaşmasına göre “Arabistan ve Irak “ aşağıdaki devletlerden hangisine bırakılmıştır?

a)Fransa

b)İtalya

c)İngiltere

d)Rusya

 

2)Halifelik aşağıdaki hükümdarlardan hangisi zamanında Osmanlı Devletine geçmiştir?

a) Kanuni Sultan Süleyman

b)Fatih Sultan Mehmet

c)Yavuz Sultan Selim

d)II. Beyazıt

 

3)Batı cephesinde Kurtuluş Savaşının kaderini tayin eden savaşlar aşağıdaki devletlerden hangisine karşı yapılmıştır?

a) Yunanistan

b)İngiltere

c)Fransa

d)İtalya

 

4)

I-Saltanatın kaldırılması

II-Halifeliğin kaldırılması

III-Medeni kanunun kabulü

IV-Yeni Türk harflerinin kabulü

Yukarıdaki olayların oluş sırası aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

a) I-III-II-IV

b) II-III-IV-I

c) III-IV-I-II

d) I-II-III-IV

 

5) Misak-ı Milli’yi ilk olarak kabul eden ülke aşağıdakilerden hangisidir?

a) İngiltere

b) Rusya

c)Fransa

d)İtalya

 


6)
Türk Ordusunun son savunma savaşıdır. Bu savaştan önce Mustafa Kemal’e TBMM Başkomutanlık görevini vermiştir.

Bu savaşın adı nedir?

a)I. İnönü Savaşı

b) II. İnönü Savaşı

c) Sakarya Savaşı

d) Büyük Taaruz Savaşı

 

7) Aşağıdakilerden hangisi Sakarya savaşının sonuçlarından değildir?

a) Kars Antlaşması yapılmıştır

b) Mustafa Kemal’e Başkomutanlık görevi verildi

c) Ankara Antlaşması yapılmıştır

d) Ordumuza halkımızın güveni artmıştır

 

8) İstanbul, Boğazlar ve Doğu Trakya savaş yapılmadan aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle kurtarılmıştır?

a) Montrö Sözleşmesi

b)Ankara Antlaşması

c)Londra Konferansı

d) Mudanya Ateşkes antlaşması

 

9) Aşağıdakilerden hangisi Lozan Barışı ve sonrasında sorun olmamıştır)

a)Kapitülasyonlar

b) Boğazlar

c)Hatay

d)Musul

 

10) Aşağıdakilerden hangisi eğitim sistemimizi planlanması ve uygulanmasında gözetilmesi gereken esaslardan değildir?

a)Öğretim birliğinin sağlanması

b)Öğretimin yaygınlaştırılması ve kolaylaştırılması

c)Eğitimde fikir ve hareketin birlikte yürütülmesi

d)Eğitim ve öğretimde merkeziyetçi bir yapının oluşturulması

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C

2-C

3-A

4-D

5-B

6- C

7-B

8-D

9- A

10- D


Diğer Tarih Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Avamın dini ile dini özünden öğrenenlerin(kulaktan dolma olmayan) dini bir olmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR