EDATLAR, İLGEÇLER, BAĞLAÇLAR, ÜNLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

Bu testimizde ünlem ile ilgili sorular ve çözümleri, edatlar ile ilgili sorular, bağlaçlar test, edat bağlaç test çöz, edat bağlaç ünlem test, edat bağlaç ünlem soruları ve cevapları, edat bağlaç ünlem test indir gibi konuları ele alacağız.

 

1.

Belki haziranda mavi benekli çocuksun

Ah seni kimseler bilmiyor bilmiyor

Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden

Belki Yeşilköy’de uçağa biniyorsun

Bu dörtlükte aşağıdakilerden hangisinin örneği yoktur?

a)      ünlem

b)      edat

c)      adıl

d)      zarf

 

2. “ile” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde farklı görevde kullanılmıştır?

a)      Sinema ile tiyatro kardeş sanatlardır.

b)      Duygularımız ile düşüncelerimizi size söyledik.

c)      Kadını ile, erkeği ile ulus el ele vermeli.

d)      Bilim ile sanat önem vermeliyiz.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgeç yoktur?

a)      Sabahtan beri seni bekliyorum.

b)      Akşama dek bu işi bitirmeliyiz.

c)      Toplantıya sadece sen mi gelmedin?

d)      Bu konuyu Selim ile Murat da anlamış.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç vardır?

a)      Bu tabloları yalnız sen alabilirsin.

b)      Birlikte gezdik fakat hiç konuşmadık.

c)      Yolculuğumuza otobüs ile devam ettik.

d)      Sabaha karşı telefon ile bizi aradı.

 


5. Hangi cümlede bağlaç yoktur?

a)      Kendisi ne uğradı ne de haber verdi.

b)      Yaz geldi ama havalar ısınmadı.

c)      Tatile yeni arabaları ile çıktılar.

d)      Bu evi beğenmedik ki kiralayalım!

 

6. “ile” kelimesi hangi cümlede bağlaç görevindedir?

a)      Gece kardeşim ile sahilde dolaştılar.

b)      Ahmet ile kardeşi bize geldiler.

c)      Erzurum’a uçak ile gittiler .

d)      Çocuklar, öğretmenleri ile resim çektirdiler.

 

7. “Otobüs ve vapur ile gelen pek çok turist sahil ile orman arasında konakladı.” cümlesindeki “ile” sözcüğünün çeşidi hangi seçenekte sırası ile doğru olarak verilmiştir?

a)            edat – bağlaç

b)            edat – edat

c)             bağlaç – bağlaç

d)            bağlaç – edat

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ile” sözcüğü diğerlerinden farklı görevde kullanılmıştır?

a)            Okumakla dinlemek bir değil ki…

b)            İki ile dördün toplamı kadardık.

c)             Ahmet ile Mehmet’ten güç aldık.

d)            Hikaye ile roman arasında bir seçim yapamadık.

e)            Onun gösterilerini ilgiyle izledik.

 

9. Aşağıdakilerin hangisinde “ile” bağlaç görevindedir.?

a)            Onu heyecanla uğurladık.

b)            Bize arabayla geldiler.

c)             Onu sözle bozguna uğrattık.

d)            Bu durumu içtenlikle destekledi.

e)            Duyguyla düşünceyi birbirinden ayıramadı.

 

10.          Aşağıdaki cümleler, “ile” sözcüğünün kullanımı yönünden kendi aralarında gruplanırlarsa hangisi, gruplamalara girmez?

a)            Kuşların tatlı cıvıltılarıyla uyandım.

b)            Önüne gelen kısmeti de öfkeyle tepti.

c)             Defterle kalem gerekli malzemeydi.

d)            Okula kadar arabayla geldi.

e)            Arkadaşının yüzüne sevgiyle baktı.

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.c    3.d    4.b    5.c    6.b    7.a    8.e    9.e    10.c


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kendini sevip saygı duymayan başkalarını da sevip saymaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR