SIFATLAR, ÖZELLİKLERİ, SIFAT TAMLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

Bu testimizde sıfatlarla ilgili sorular ve cevapları, sıfatlar test çöz, sıfatlar test kpss, sıfatlar test indir, sıfatlar test online, sıfat çeşitleri ile ilgili test, sıfatların özellikleri ile ilgili test, sıfatlarla ilgili sorular ve çözümleri gibi konuları ele alacağız.

 

1. Aşağıdaki dizelerin hangisinde soru anlamı, soru sıfatıyla sağlanmıştır?

a) Deniz ufkunda bu top sesleri nereden geliyor?

b) Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.

c) Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

d) His var mı bu alemde nekahet gibi tatlı?

e) Nasıl tahammül eder eski, hasta bir tekne?

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir sözcük hem belirtme hem de niteleme sıfatı almıştır?

a) İçeriye orta yaşlı bir kişi girdi.

b) İnsana tepeden bakan, itici biriydi.

c) Gözü eski, cumbalı evleri arıyordu.

d) O yıllarda çift düğmeli, dar yakalı ceketler modaydı.

e) Her gün aynı yorgun, asık yüzleri görmekten bıkıp usanmıştı.

 

3. Belgisiz önadlar, bir şeyi tam değil de aşağı yukarı belirtir.

Aşağıda verilenlerden hangisinde belgisizi önad yoktur?

a) Tüm dünya bu sorunun yanıtını arıyor.

b) Bütün insanlık bize saygı duyuyor.

c) Falan kişi neden olayı açıklamıyor.

d) Birkaçı da bize gelse ne olurdu?

e) Bazı olaylar bizi tedirgin etti.

 

4. Aşağıda verilen cümlelerdeki altı çizili sözcüklerden hangisi, türce farklı bir görevdedir?

a) İyileri yeniden yeniden denediler.

b) Onlar da büyükleri pek dinlemiyorlar.

c) Acıklı durumları pek değerlendirirler.

d) Güzeli yeniden göreve çağırdılar.

e) O konuda bizi küçüklerle bir tuttular.

 


5. Aşağıda verilen isim tamlamalarından hangisinde tamlayan isimleşmiş bir sıfat değildir?

a) İyinin gözü hep aşağıdadır.

b) Güzelin sırrı henüz çözülmedi.

c) Büyüğün parası bitti, herhalde.

d) Düşüncenin özü insana yarayan yönüdür.

e) Sarının iç yüzünü çok iyi anladım

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer alan sıfatlardan hangisi yapıca diğerlerinden farklıdır?

a) Beyaz yüzü birden kızardı.

b) Geçen akşam yine burada oturmuştuk.

c) Sararmış yapraklar dökülmeye başladı.

d) Yanık çörekleri torbaya doldurdu.

e) Dönek insandan bunlar beklenir.

 

7. Aşağıda verilen ad tamlamalarından hangisi sıfat almıştır?

a) Uzak köyü ziyarete gitmediler.

b) İşin gidişini güzel bulmamıştı.

c) Onun güzel sözlerine kulak asmadılar.

d) Evin büyük oğlu geldi.

e) Siyah kadın giysileri moda oldu.

 

8. Aşağıdakilerin hangisinde isim tamlaması görülmez?

a) Bakır kaplarda yemekler yedik.

b) Suyun önüne bir bent yaptılar.

c) Rengin tonunu tam tutturamadılar.

d) İşin detayını iyice konuşamadılar.

e) İyi adamlar da bizi seçtiler.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü sayı sıfatı görevinde değildir?

a) Bir yer bulup oturduk, onunla.

b) Ona bir gün ver, bu işi bitirsin.

c) Borcunu ödemek için bir gün daha istedi.

d) Bir gün kaldık, ama çok eğelendik.

e) Bu konuyu bir güne sığdırmak zor.

 

10. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde niteleme sıfatı görülmez?

a) Çok olay gördük, biz bu yaşta.

b) Onun güzel düşünceleri bizi uyardı.

c) Yeşil yapraklar tek tek döküldü.

d) Ellerimiz soğuk havada çok üşüdü.

e) İyi insanlarla bir arada yaşadık.

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.a    3.d    4.c    5.d    6.b    7.e    8.e    9.a    10.a


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kudüs onurumuzdur, Kudüs'e sahip çıkalım.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR