Türkçe Eylemler, Fiiller test 5

Bu testimizde fiiller test, fiillerle ilgili test, fiillerle ilgili sorular ve cevapları, fiiller örnek sorular, fiillerle ilgili test çöz, fiillerle ilgili test indir gibi konuları ele alacağız.

 

1. Aşağıdaki verilen cümlelerin hangisinde, yüklem ek fiil almamıştır?

a) Seni dün arayan bu çocuktu.

b) Biz de o gün çok perişandık.

c) Olayı biz de günlerce araştırdık.

d) Seni soran adam şuydu.

e) Onlar da bu konuda bizim gibiydiler.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek fiil almamıştır?

a) Ben de o soruyu bilmiştim.

b) Sen de oraya gitmemelisin.

c) Sen de toplantıya gelecekmişsin.

d) Olayı o da biliyordu.

e) Her konuyu ona da açarmış.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik zamanlı kip görülmez?

a) O burada kalacaksa biz gidelim.

b) Onu tam anlamıyla tanımıyordum.

c) Ben de bu sınava hazırlanmıştım.

d) O da keşke burada kalsaymış.

e) Sen bize bugün mü geliyorsun?

 

4. Aşağıda verilenlerin hangisinde bileşik fiil kullanılmamıştır?

a) O da, genç yaşta dünyadan el çekti.

b) Sanırım, halimize şükretmemiz gerekiyor.

c) Elindeki taşı, kuyuya atıverdi.

d) Elindeki sepetlerle koşa koşa eve geldi.

e) Bu işten sen de mi nasibini aldın?

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ekeylemyoktur?

a) Erdem de bizim hemşerimizdir.

b) Hem de hepsi büyük yapıcılardır.

c) Ben de bir insanım, nihayet.

d) Bineceğim son gemi değil midir?

e) Aşk söyletir, en yanık türküleri.

 


6. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?

a) Beni getiren adam çok perişandı.

b) Onu, size öneren bendim.

c) Bu konuda bir şey söyleyecek gibiydi.

d) Onlar da işin sonucunu gördüler.

e) Bizi davet eden bu adamdı.

 

7. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?

a) Bu topraklarda ben de kalacağım.

b) Bu kentte ben kalacaktım.

c) Bu viran evde mi kalacakmışım?

d) Bu kitap onda kalacaktı.

e) Bu yıl da sınıfta kalacaklarmış.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek – fiil almamıştır?

a) Dünyayı resimleriyle gözümüzün önüne serdi.

b) Bülbülün çilesi bir uzun ahtı.

c) Onu buralara sürükleyen sendin.

d) Hasta, bugün dünden daha iyiydi.

e) Beni de uyaran bu çocuktu.

 

9. Hangi cümlede altı çizili sözcüğün türü diğerlerinden farklıdır?

a) Rüzgarda dalgalanıyor beyazlamış saçları.

b) Geçen hafta atmış çöpe eskimiş eşyaları.

c) Sıcak suda yıkayınca çekmiş elbiseler.

d) Tanınmış yazarların kitaplarını okurum.

 

10.

1.      Penceredeki kuş hiç ara vermeden cıvıldıyor.

2.      Kulağı vınlıyor, gözlerini önünde küçük beyaz noktalar uçuşuyordu.

3.      Bu kapı yine gıcırdamaya başladı, dedi.

4.      Sabahtan akşama kadar zırıl zırıl ağlar.

Bu cümlelerin hangilerinde, “yansıma” dan türemiş sözcükler aynı türdedir?

a) 1-2                 b) 1-3            c) 1-4            d) 3-4                        e) 2-3

 

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan türemiş bir ad yoktur?

a) Sağdan soldan nargile gurultuları yükseliyordu.

b) Kuş cıvıltıları arasında savaş haberleri dinlemek sinir bozucuydu.

c) Akıncıların nallarıyla savaş alanı çınlıyordu.

d) Gürültü yatışınca bu kez onun sinirleri ayağa kalktı.

e) Sabah karanlığında motor uğultuları odamıza kadar gelirdi.

 

CEVAP ANAHTARI

1.c    2.b    3.a    4.d    5.e    6.d    7.a    8.a    9.c    10.a    11.c


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Avamın dini ile dini özünden öğrenenlerin(kulaktan dolma olmayan) dini bir olmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR