Türkçe EYLEMLER TEST 6

Bu testimizde fiiller test, fiillerle ilgili test, fiillerle ilgili sorular ve cevapları, fiiller örnek sorular, fiillerle ilgili test çöz, fiillerle ilgili test indir gibi konuları ele alacağız.

 

1. Hangi cümlede altı çizili keleminin çeşidi diğerlerinden farklıdır?

a) Canlandı gözümde kesilmiş kolu.

b) Zambağın tozuyla çizilmiş kaşı.

c) Dökülmüş saçları omurlarına.

d) Dersini ceylandan almış bakışı.

 

2. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin kipinde zaman kayması vardır?

a) İnsanları hiçbir zaman kırmam.

b) Kimseyi haksız yere suçlamayalım.

c) Doğayı ve yaşamayı çok seviyorum.

d) Ülkemizin yarınları güzel olacak.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı eylem kullanılmamıştır?

a) Çocuklar dersten saat beşte çıkacakmış.

b) Bu işin çabuk biteceğini biliyordum.

c) Baharda güzel duygularla dolar gönlüm.

d) Bu kitabı geçen yıl okumuştum.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemlerin her ikisi de basit zamanlıdır?

a) Canım sıkıldı, biraz dışarıda dolaştım.

b) Filmi beğenmiştik, tekrar seyredeceğiz.

c) Pikniğe gitmiştik, ama yağmur yağmıştı.

d) Çok uyarmıştık, fakat bizi dinlemedi.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ekfiil değildir?

a) Öğretmenimiz çok hastaymış.

b) Haltercilerin hepsi çok güçlüdür.

c) Bugün hava oldukça güzel.

d) Bilim adamı doğruları söyler.

 

6. Hangi cümledeki fiilin kipi diğerlerinden farklıdır?

a) Kardeşim kedileri çok sever.

b) Çocuklar bahçede top oynuyor.

c) Dayımlar yarın bize gelecek.

d) Haksızlıklar karşısında hiç susma.

 

7. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin yükleminde zaman kayması yoktur?

a) Yarın arkadaşlarla maça gidiyoruz.

b) Babam her gün kitap okuyor.

c) Şimdi, güzel anıları düşünüyorum.

d) Cumhuriyet 1923’te kuruluyor.

 


8. Hangi cümlenin yükleminde şimdiki zaman gelecek zaman yerine kullanılmıştır?

a) Her sabah yürüyüşe çıkıyorum.

b) Valimiz, yarın okulumuza geliyor.

c) Her yıl tatilde yaylaya gidiyoruz.

d) Gençler, başarıya ulaşmak için çalışıyor.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiil değildir?

a) Dünkü yarışmada çok heyecanlıydım.

b) Kardeşim dün çok hastaydı.

c) Sporcuların hepsi gençtiler.

d) Hayatımda hiç yalan söylemedim.

 

10. Hangi cümlenin yüklemi, ek fiilin geniş zamanıdır?

a) Kırmızı güller iri iriydi.

b) Bu küçük bahçede çok mutluyum.

c) Şırıl şırıl akan sular ne güzeldi.

d) Bahçemiz cennetten bir köşe.

 

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi birleşik zamanlı fiil değildir?

a) Çayına her zaman süt katardı.

b) İşlerini zamanında yaparmış.

c) Her yaz geziye gidermiş.

d) Babasından tatil iznini kopardı.

 

CEVAP ANAHTARI

1.c    2.c    3.c    4.a    5.d    6.d    7.c    8.b    9.d    10.d   11.d


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kudüs onurumuzdur, Kudüs'e sahip çıkalım.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR