Türkçe FİİLLER TEST 7

Bu testimizde fiiller test, fiillerle ilgili test, fiillerle ilgili sorular ve cevapları, fiiller örnek sorular, fiillerle ilgili test çöz, fiillerle ilgili test indir gibi konuları ele alacağız.

 

1. Hangi cümlenin fiil kipindi anlam kayması yoktur?

a) Bu yıl tatilde köye gidiyor.

b) Arkadaşın telefonda bekliyor.

c) Sabahları genellikle süt içiyor.

d) Konuğumuz yarın akşam geliyor.

 

2. Hangi cümlenin yükleminde şimdiki zaman, gelecek zaman yerine kullanılmıştır?

a) Her gün giyinmeden önce temizlik yapıyorum.

b) Dedem sabahları erken kalkıyor.

c) Şiir okuma yarışması törenden sonra başlıyor.

d) Çiçekler ne güzel kokuyor.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılmakta olan eylem söz konusudur?

a) Arkadaşım bugün bize geliyor.

b) Babam sabah erkenden gidiyor.

c) Okula gitmek için hazırlanıyor.

d) O gülünce gamzeleri çıkıyor.

 

4. “etmek”, aşağıdakilerin hangisinde yardımcı eylem olarak kullanılmamıştır?

a) Programın hatalı olduğunu fark etmiştik.

b) Burada daireler artık ne kadar ediyor.

c) Ev işlerinde annesine her zaman yardım ederdi.

d) Kitap okurken ana düşüncelere dikkat edin.

 


5. “Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” cümlesinde kaç tane bileşik sözcük vardır?

a) 2               b) 3             c) 4                 d) 5

 

6. “olmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde yardımcı eylem olarak kullanılmıştır?

a) Soğuk havalarda hasta oldum.

b) Dallardaki meyveler olmuş.

c) Benim de bir bisikletim oldu.

d) Babası geleli iki saat olmuş.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “olmak” sözcüğü birleşik eylem olarak kullanılmamıştır?

a) Orada çok iyi arkadaşlarım olmuştu.

b) Bizi görünce rahatsız olmuş.

c) Sizinle tanıştığıma memnun oldum.

d) Çocuk denecek yaşta ünlü olmuştu.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime yoktur?

a) Halk, pehlivanları seyretmek için toplanmıştı.

b) Geçen haftaki güreşi pek beğenmişlerdi.

c) Değirmenözü hiç böyle kalabalık görmemişti.

d) Bütün pehlivanlar yenişebilmek için çabalıyorlardı.

 

9. Aşağıdaki birleşik kelimelerden hangisi, kendisini meydana getiren kelimelerin çeşidi yönünden diğerlerinden faklıdır?

a) Dedikodu

b) Kaptıkaçtı

c) Ateşkes

d) Örtbas

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime yoktur?

a) Denizlerimizde her türlü balık avlanabilir.

b) Tepkili uçaklar kıtaları birbirine yaklaştırdı.

c) Böyle olacağını önceden hissetmiştim.

d) İstanbul’dan Kars’a iki günde gitti.

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.c    3.c    4.b    5.c    6.a    7.a     8.b     9.c    10.d


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Avamın dini ile dini özünden öğrenenlerin(kulaktan dolma olmayan) dini bir olmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR