TÜRKÇE YAZIM KURALLARI İMLA KURALLARI YAZIM YANLIŞLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 4

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla yazım yanlışı vardır?

A) Hiçbirşey daha acı değildir ayrılıktan

B) her zamanki yerde onu bulamadım

C) Sendende evdekilerden de bir şey beklemiyorum.

D) Fark etmek için bakmak gerekir.

E) Evi dün tertemiz yapmıştık

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Ahmet Bey 16 Haziran 1974'te evlenmiş

B) Başkalarının dertleri de bizi ilgilendirmeli.

C) 2007'de her şey çok farklı olacak.

D) Ünlü şair, ölümünün 50'nci yılında anıldı.

E) Her şey bir anda olup bitmişti.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Bu yıl yeni bir denizaltı alındı.

B) Böyle gerçeküstü yaklaşımlar tutarlı olamaz.

C) Art arda çıkan söylentiler adımızı lekeledi.

D) Bu hafta sonu hep evdeydim.

E) Gazetenin baş yazarı istifa etmiş.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) Ankara lisesi bu yarışmayı da kazandı.

B) Hayatda rövanş yoktur.

C) Dünyada her şeyi bir gün acıyla kaybetmek için kazanıyoruz.

D) Kötülüğe engel olmak da iyilik yapmak sayılmazmı?

E) Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha da azarlar.

 

9. İnsan bir şeye inandımı onu başkasınada inandırmayı bir borç bilir, kolay inandırmak için de anlattığına dilediği gibi yön verir, bir şeyler katmaktan çekinmez.

Yukarıdaki parçada kaç yazım yanlışı vardır?

A)l

B)2

C)3

D)4

E) 5

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Anladım ki sevgisiz asla yaşanmıyor.

B) Gerekli bilgileri kurumunuza arzetmiştim.

C) İyiyle kötüyü ayırt edebilirim.

D) Orijinal düşünceler ufkumuzu açacaktır.

E) Uzaktan da çok güzel olduğu anlaşılıyor şehrin.

 

11.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Ankara'dan çıkınca çok hüzüntendim.

B) Yarın Gaziantep'den misafirlerimiz gelecek.

C) Akşam, Doktor Sinan Bey beni aradı.

D) Önümüzdeki yıl üniversiteyi bitirecekmiş.

E) Mehmet de bizimle gelecekmiş.

 

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) İyi bir hukucu bulup bu davayı kazanmalıyız.

B) İnsan ruhunun en az sabredebildiği şey mutluluktur.

C) Bazı nimetler vardır ki onlara sahip olamamak.

D) Güneş yoksa, olgunlaşmasını bil.

E) Acılar da paylaşılarak giderilebilir.

 

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Enflasyon bu yıl biraz daha iyiydi.

B) Böyle espriler artık tutulmuyor.

C) Yeni bir eşofman almak için çıktı.

D) Bu fermuar elbisene hiç uymamış.

E) Bir takım insanlar iyilikten anlamıyor.


 

15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

A) Ayakda bekleyen yaşlılara yer vermeliyi.

B) Yere düşünce alını kanamaya başladı.

C) Kasım da evime döneceğim.

D) Ankara'daki tiyatrolar zevk vermiyor.

E) Uzakmı uzak bir yerde ev almış.

 

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Böyle süprizlere alışık degilim.

B) Hukuku, herkes savunmalıdır.

C) Bu cicekten ben de istiyorum.

D) Bize karşı tavrı hoş değildi.

E) Birtakım tabak almalıyız.

 

17. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Her şey ben yaşarken oldu.

B) Dünkü toplantı hiç te zevkli geçmedi.

C) Balıkesirli arkadaşım hiç olmadı.

D) Uzaktan gelen sesle irkildik.

E) Kavramak için görmek; görmek için de dikkatle bakmak gerek.

 

18. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Komşumuz Ahmet Bey çok iyi bir insandı.

B) Geçen yıl liseyi bitirdi, ama üniversiteyi kazanamadı.

C) Batılılar her gün geri gidiyor.

D) 16 Şubat'ta bize gelecekler.

E) Dünkü Sınav hakim adaylarını belirleyecek.

 

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Seni götüren trenin ardından baka kaldım.

B) Toplumbilimciler sosyal kişiler olmalıdır.

C) Akşamüzeri bizde toplanalım.

D) Olayla ilgili bilirkişi raporu bekleniyor.

E) Gelişigüzel konuşmalar tat vermez

 

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Türk Dil Kurumu yoğun bir çalışma içinde.

B) PTT'nin sorunları da çözüm bekliyor.

C) İyice dinlen ki yarın başarılı olasın.

D) Ağır ağır konuşmaya başladık.

E) Madem ki çalışmıyor, konuşmaya hakkı yok.

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1.C       3.A       4.E       5.A

 

6.C       7.A       8.D       9.D       10.B       11.B       12.A

 

13.A       14.E       15.D       16.A       17.B       18.E       19.A       20.E


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR