ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

Bu testimizde zamirlerle ilgili sorular ve cevapları, zamirler test soruları, zamirler test indir, zamirler online test, zamirler test çöz, zamirler ile ilgili test gibi konuları ele alacağız.

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, soru anlamı kişi zamiriyle sağlanmıştır?

a) Bu durumu kazara mı gördü?

b) O olayı bana kim aktaracak?

c) Okula sizi bu mu getirdi?

d) Sizi buradan hangisi götürecekti?

e) Bu konuyu onlara ben mi aktaracağım?

 

2. “Bu taşındır, diyerek  Kabe’yi diksem başına” cümlesindeki “bu” sözcüğünün özdeşi olan “o” sözcüğü aşağıdakilerden hangisinde kullanılmıştır?

a) O kitapta çok örnek var.

b) Seninle o yere gidelim mi?

c) Seni o adam yine aradı.

d) O, yarın yeniden tamir edilecek.

 

3. “bu” sözcüğü, aşağıdaki dizelerin hangisinde tür bakımından ötekilerden farklıdır?

a) Kolay değil bu dünyada ayrılmak.

b) “Bu taşındır.” diyerek Kabe’yi diksem başına.

c) Bu eller miydi resimleri tutarken uyuyan.

d) Gönlüm bu sevincin heyecanıyla kanatlı.

e) Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri vardır?

a) Arkadaşım Ankara’ya ne zaman gelmiş?

b) Bu tabağı buraya kim koymuş olabilir?

c) Ben de onunla gidebilir miyim?

d) Kaçıncı katta oturuyormuş?

e) İstanbul’a ilk kez mi gidiyorsun?

 

5.

1. Bu çocuğu bağrına bastı.

2. Bu yapıtı bizi oldukça etkiledi.

3. Bu sadece gerçek yeteneklerin sergisidir.

4. Bu iş, çığırından çıktı.

5. Bu kapı, arka sokağa açılıyor.

Yukarıdakilerden hangisinde “bu” sözcüğü değişik türde kullanılmıştır?

a) 1              b) 2            c) 3             d) 4             e) 5

 


6. Aşağıda verilenlerin hangisinde “Bu konuda çoğu bizi destekler.” cümlesindeki altı çizili sözcüğün türce özdeşi görülmez?

a) Birkaçı bu yöne geliyordu.

b) Burada hepsi bizi çok sever.

c) Biri bu konuları iyi eleştiriyor.

d) Bu konuda bazı kişiler ses çıkarmıyor.

e) Birtakımı bu olaylarla uzaktan uzağa uğraşıyor.

 

7. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde “bu” dan sonra virgül getirilirse sözcüğün türü değişmez?

a) Bu kitapları sana getirdi.

b) Bu işi tek başına yaptı.

c) Bu olaya tek tanıktı.

d) Bu zaten olayı abartıyor.

e) Bu gücünü iyi kullandı.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki”, eklendiği sözcüğü sıfatlaştırmıştır?

a) Seninki en güzel resim seçildi.

b) Vitrindeki elbiseler çok güzeldi.

c) Dışarıdaki sizin arabanız mı?

d) Yukarıdakiler sesimizi duyuyor mu?

 

9. “o” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde sıfattır?

a) O gün hava çok soğuktu.

b) Keşke o seni dinleseydi.

c) Bu işlerin hepsini o yaptı.

d) Bence o bir sanat şaheseridir.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?

a) Masadaki değerli bir vazoya benziyor.

b) Karşıdaki okul bu sene eğitime başladı.

c) Çantadaki delikten kalemlerim düşmüş.

d) Akşamki filmi herkes çok beğenmiş.

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.d    3.b    4.b    5.c    6.d    7.d    8.b    9.a    10.a


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR