ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI 3

Bu testimizde zamirlerle ilgili sorular ve cevapları, zamirler test soruları, zamirler test indir, zamirler online test, zamirler test çöz, zamirler ile ilgili test gibi konuları ele alacağız.

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” nin çeşidi farklıdır?

a) Aşağıdaki sizin arabanız mı?

b) Çocuklardaki neşe bizi de sevindirdi.

c) Yüzündeki yara iyileşmedi mi?

d) Yerdeki cam kırıklarını topladım.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ne” sözcüğünün çeşidi farklıdır?

a) Babanız ne iş yapıyor?

b) Size ne gün gelelim?

c) Adam ne gol attı değil mi?

d) Kitap için ne düşünüyorsun?

 

3. “şu” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

a) Şu kitabı almak istiyorum.

b) Şu size daha çok yakışır.

c) Şu evi bir görelim mi?

d) Şu çocuklar ne yapıyorlar?

 

4. “(1) Olayı hiç unutmadım; (2) arabanın lastiğini (3) tamir etmiş, bizi (4) büyük dertten kurtarmıştı.” cümlesinde “o” sözcüğü numaralı yerlerden hangisine getirilirse adıl olur?

a) 1              b) 2            c) 3             d) 4

 

5. Aşağıdakilerin hangisinde “o” sözcüğü, işaret sıfatı olarak kullanılmıştır?

a) O evde geçti benim çocukluğum.

b) O bizim en iyi dostumuzdur.

c) O, beğendiklerimin arasında değil.

d) O, arkadaşları tarafından çok sevilir.

 


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” nin çeşidi farklıdır?

a) Teknoloji alanındaki gelişmelerin hızına bir türlü yetişilemiyor.

b) Karşıki dağların karları bütün yıl erimeden durur.

c) Sanatın içindeki güzellikleri topluma anlatmak, grevimizdir.

d) Şu yolun kenarındaki sizin arabanız mı?

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?

a) Benim çantam kardeşiminkinden daha büyük.

b) Biraz sonra yandaki masaya oturabiliriz.

c) Sulu boya ile defterdeki resimleri boyadı.

d) Yarınki geziye bütün sınıf katılacak.

 

8. Aşağıdaki cümlelerde bulunan “-ki” lerden hangisi ilgi zamiridir?

a) Bu elbise çok şık, ama elinizdeki daha güzel.

b) Mağazamızdaki bütün elbiselerin fiyatları indirildi.

c) Bazı müşteriler vitrindeki mallara bakıyorlardı.

d) Çocuk üzerindeki elbiseyi çıkarmak istemedi.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “ne” kelimesinin çeşidi farklıdır?

a) Buradan ne gün ayrılıyorsun?

b) Baban ne iş yapıyor?

c) Bu, ne kıyafet böyle?

d) Bugün pazardan ne aldın?

 

10. “şu” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

a) Şu yalnızlık da çekilmiyor.

b) Sizin aradığınız şu değil mi?

c) Şu havada dışarı çıkılır mı?

d) Ne güzel oynuyor şu çocuklar!

 

11.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kelime halinde adıl yoktur?

a) Bu sorulardan zor olanı hangisidir?

b) Neyi okumam gerektiğini şimdi öğrendim.

c) Artık kime, nasıl davranacağımı bilemiyorum.

d) Hangi romanı okuduğunuzu söyler misiniz?

 

CEVAP ANAHTARI

1.a    2.d    3.b    4.c    5.a    6.d    7.a    8.a    9.d    10.b    11.d


Diğer Türkçe Notları, Testleri ve Videolarına Sağdaki Menüden Ulaşabilirsiniz.



İLGİLİ KONULAR
BENZER KONULARI SİTE İÇİNDE ARAYIN








  • SİTE İÇİ ARAMA
  • Kariyerdersleri.com
  • KATEGORİLER
  • HAKKIMIZDA
Kendini sevip saygı duymayan başkalarını da sevip saymaz.
KPSS MATEMATİK KPSS GEOMETRİ KPSS VATANDAŞLIK KPSS TÜRKÇE KPSS TARİH KPSS COĞRAFYA
İNGİLİZCE ALMANCA İTALYANCA KARİYER OYUN BİLGİSAYAR YAZILIM BİLGİSAYAR NETWORK
BİLGİSAYAR DONANIM BİLİŞİM TERİMLERİ CİLT VE CİLT BAKIMI HASTALIKLARIMIZ İNSAN VÜCUDU NEDİR